MasterChef: Reuben-leipä – Saijan resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps7_annos_SAIJA_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin grillileipä.

Ainekset

  • 4 Palaa hapanjuurileipää
  • 1 rkl Voita
  • 2 Munaa
  • 2 dl Öljyä
  • 1 Sitruunan mehu
  • 2 rkl Viinietikkaa
  • 0,5 tl Suolaa
  • 1 tl Paprikajauhetta
  • 1 rkl Dijonsinappia
  • 1 rkl Tomaattipyrettä
  • 2 Suolakurkkua
  • 1 tl Sokeria
  • 1,5 dl Hapankaalia
  • 1 dl Punaleima emmentaljuustoa
  • 1 dl Gryere juustoa esim Alppi Kreivi
  • 200 g Pastramia

Valmistusohje

Valmista majoneesi sauvasekoittimella munista, etikasta ja öljystä. Mausta sitruunalla ja suolalla. Lisää majoneesiin tomaattipyree, sokeri, paprikajauhe, sinappi ja kuutioidut suolakurkut.

Raasta juustot ja valuta hapankaali siivilässä.

Voitele leivänpalat toiselta puolella voilla. Täytä leivät majoneesilla, juustoraasteella, pastramilla ja hapankaalilla. Tee kaksi kerrosta täytteistä ja laita kanteen myös majoneesia ja juustoraastetta. Laita kansi päälle. Grillaa voileipägrillissä 10min rapeaksi ja kullanruskeaksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.