MasterChef: Reuben-leipä – Saijan resepti
MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin grillileipä.
Ainekset
- 4 Palaa hapanjuurileipää
- 1 rkl Voita
- 2 Munaa
- 2 dl Öljyä
- 1 Sitruunan mehu
- 2 rkl Viinietikkaa
- 0,5 tl Suolaa
- 1 tl Paprikajauhetta
- 1 rkl Dijonsinappia
- 1 rkl Tomaattipyrettä
- 2 Suolakurkkua
- 1 tl Sokeria
- 1,5 dl Hapankaalia
- 1 dl Punaleima emmentaljuustoa
- 1 dl Gryere juustoa esim Alppi Kreivi
- 200 g Pastramia
Valmistusohje
Valmista majoneesi sauvasekoittimella munista, etikasta ja öljystä. Mausta sitruunalla ja suolalla. Lisää majoneesiin tomaattipyree, sokeri, paprikajauhe, sinappi ja kuutioidut suolakurkut.
Raasta juustot ja valuta hapankaali siivilässä.
Voitele leivänpalat toiselta puolella voilla. Täytä leivät majoneesilla, juustoraasteella, pastramilla ja hapankaalilla. Tee kaksi kerrosta täytteistä ja laita kanteen myös majoneesia ja juustoraastetta. Laita kansi päälle. Grillaa voileipägrillissä 10min rapeaksi ja kullanruskeaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa