MasterChef: Rapuravioleja rapuliemellä – Jonin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps3_annos_Joni_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.

Ravioli

  • 4 kpl Keltuaista
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • 4 dl Durumvehäjauhoja
  • 1 kpl Sipuli
  • 1 kpl Sitruuna
  • 20 g Jokiravunpyrstöjä

Rapuliemi

  • 5 kpl Rapuja
  • 3 kpl Pietä shalottisipulia
  • 60 g Tilliä
  • 1 kpl Sitruuna
  • 2 kpl Porkkanaa
  • 1 kpl Purjo
  • 2 kpl Valkosipulin kynttä
  • 1,5 dl Valkoviiniä
  • 1dl Omenaviinietikkaa
  • 1l Vettä
  • Voita kuullottamiseen

Tilliöljy

  • 200 g Tilliä
  • 3dl Oliivi- ja rypsiöljyä

Valmistusohje

Valmista pastataikina mittaamalla jauhot kulhoon ja lisäämällä keltuaiset ja suola. Sekoita tasaiseksi ja lisää oliiviöljy. Kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin lepäämään.

Täyte: Kuullota sipuli pannulla ja lisää sekaan sitruuna, tilli ja ravut Laita kylmään vetäytymään.

Mankeloi pasta sopivan paksuiseksi ja aseta 2rkl täytettä pastalevyn päälle.

Kostuta reunat vedellä, jotta raviolit pysyvät kiinni.

Keitä raviolit kiehuvassa vedessä, kunnes raviolit nousevat pinnalle.

Laita rapuliemen ainekset kattilaan ja keitä niitä kunnes vihannekset pehmenevät. Siiviöli liemi ja keitä vielä hetki kasaan. Tarkista suola ja happo.

Aja tehosekoittimessa tilli ja öljyt tasaiseksi, kunnes öljy on kauniin vihreää ja siivilöi.

Viimeistele annos raastetulla parmesaanilla ja tilliöljyllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.