Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Rapuravioleja rapuliemellä – Jonin resepti

Julkaistu 21.02.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.

Ravioli

  • 4 kpl Keltuaista
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • 4 dl Durumvehäjauhoja
  • 1 kpl Sipuli
  • 1 kpl Sitruuna
  • 20 g Jokiravunpyrstöjä

Rapuliemi

  • 5 kpl Rapuja
  • 3 kpl Pietä shalottisipulia
  • 60 g Tilliä
  • 1 kpl Sitruuna
  • 2 kpl Porkkanaa
  • 1 kpl Purjo
  • 2 kpl Valkosipulin kynttä
  • 1,5 dl Valkoviiniä
  • 1dl Omenaviinietikkaa
  • 1l Vettä
  • Voita kuullottamiseen

Tilliöljy

  • 200 g Tilliä
  • 3dl Oliivi- ja rypsiöljyä

Valmistusohje

Valmista pastataikina mittaamalla jauhot kulhoon ja lisäämällä keltuaiset ja suola. Sekoita tasaiseksi ja lisää oliiviöljy. Kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin lepäämään.

Täyte: Kuullota sipuli pannulla ja lisää sekaan sitruuna, tilli ja ravut Laita kylmään vetäytymään.

Mankeloi pasta sopivan paksuiseksi ja aseta 2rkl täytettä pastalevyn päälle.

Kostuta reunat vedellä, jotta raviolit pysyvät kiinni.

Keitä raviolit kiehuvassa vedessä, kunnes raviolit nousevat pinnalle.

Laita rapuliemen ainekset kattilaan ja keitä niitä kunnes vihannekset pehmenevät. Siiviöli liemi ja keitä vielä hetki kasaan. Tarkista suola ja happo.

Aja tehosekoittimessa tilli ja öljyt tasaiseksi, kunnes öljy on kauniin vihreää ja siivilöi.

Viimeistele annos raastetulla parmesaanilla ja tilliöljyllä.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan reseptiMasterChef: Pietarin Poronkäristys – Pietarin reseptiKalaBento – Niklaksen reseptiMasterChef: Rapukeitto ja Rapuleipä – Kristiinan reseptiMasterChef: Rapukeitto ja mätivaahto – Heinin reseptiMasterChef VIP: Paistettua kuhaa, paahdettuja kauden vihanneksia ja bouillabaissen lientä – Volin resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti