Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Rapuliemellä maustettua varrasleipää ja rapuviettelystä sekä paistettuja vihanneksia ja täplärapua – Oscarin resepti

Julkaistu 21.02.2023 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.

Raaka-aineet

  • 8 kpl Täplärapuja
  • 2 kpl Ruusukaalia
  • 4 kpl Varhaisperunaa
  • 150 g Smetanaa
  • 1 kpl Sitruuna
  • 1 kpl Punasipulia
  • 2 Palaa varrasleipää
  • 60 g Tuoretta korianteria
  • 1,5 dl Valkoviiniä
  • 3 kpl Valkosipulinkynttä

Valmistusohje

Hienonna korianteri. Irrota kahdeksan ravun liha.

Nuiji ylijäävät ravut lihanuijalla ja lisää valkosipulinkynsiä, leikattua punasipulia, myskikurpitsaa, korianteria ja porkkanaa ja lisää kattilaan. Kaada sekaan noin 2 dl vettä ja 1,5dl valkoviiniä.

Valmista smetanasta, punasipulisilpusta, korianterista, suolasta, sitruunasta ja pilkotusta ravusta tahna. Lisää leipäpalojen päälle rapulientä ja paahda pannulla kovalla lämmöllä, kunnes leipä on hieman rapeampaa ja saa kauniin ruskistuneen värin.

Keitä ruusukaalit ja perunat. Puolita ruusukaalit ja viipaloi perunat. Paista perunoita ja ruusukaaleja pannulla, kunnes ne saavat kauniin ruskean pinnan.

Mausta ravunpyrstöt sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Asettele perunat, ruusukaalit ja maustetut ravunpyrstöt lautaselle ja kaada vihannesten päälle rapujen mausteseos.

Poimi rapuliemessä olleet palat porkkanaa ja asettele ne myös lautaselle. Kaada rapuliemen sisältö siivilän läpi ja ota liemi talteen. Kaada vielä rapulientä kevyesti perunan ja ruusukaalien päälle.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Nahm Jim keitto – Niklaksen reseptiSuomalainen muikku-bentoboksi – Kristiinan reseptiMasterChef: Rapukeitto ja Rapuleipä – Kristiinan reseptiMasterChef: Rapurisotto – Katjan reseptiMasterChef VIP: Bouillabaissea ja sahramimajoneesia – Anna Perhon reseptiGratinoidut taskuravut chilin kera
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti