MasterChef: Punaherukkaa – Punainen joukkue
MasterChef Suomi -kauden kahdeksannessa jaksossa valmistettiin kolmen ruokalajin menu.
Ainekset
- 2 dl Punaherukkaa
- 4 dl Sokeria
- 4 Valkuaista
- 2 dl Sokeria
- Grillatun kurkun sisus
- Kourallinen minttua
Valmistusohje
Kuumenna kattilassa 4dl sokeria ja 4dl vettä niin että sokeri liukenee. Aja tehosekoittimessa n. 2dl punaherukoita ja siivilöi sokerimassan sekaan. Laita seos jäätelökoneeseen.
MARENKI: Vaahdota valkuaiset ja sokeri marengiksi, laita uuniin 120 astetta ja paista 1,5h.
MARINOIDUT PUNAHERUKAT: Laita kourallinen punaherukkaa astiaan sorbetmassan kanssa ja laita jääkaappiin.
KURKKU-MINTTUGEELI: Laita kurkun sisus ja minttu tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Siirrä minttu-kurkkuseos kattilaan ja kiehauta sokerin ja veden kanssa. Sekoita sauvasekoittimella joukkoon 1tl agar-jauhetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka