MasterChef: Punaherukkaa – Punainen joukkue

MasterChef_Suomi_2023_eps8_annos_PUNAISET_kuva_juuli_aschan_JÄLKIRUOKA_02

MasterChef Suomi -kauden kahdeksannessa jaksossa valmistettiin kolmen ruokalajin menu.

Ainekset

  • 2 dl Punaherukkaa
  • 4 dl Sokeria
  • 4 Valkuaista
  • 2 dl Sokeria
  • Grillatun kurkun sisus
  • Kourallinen minttua

Valmistusohje

Kuumenna kattilassa 4dl sokeria ja 4dl vettä niin että sokeri liukenee. Aja tehosekoittimessa n. 2dl punaherukoita ja siivilöi sokerimassan sekaan. Laita seos jäätelökoneeseen.

MARENKI: Vaahdota valkuaiset ja sokeri marengiksi, laita uuniin 120 astetta ja paista 1,5h.

MARINOIDUT PUNAHERUKAT: Laita kourallinen punaherukkaa astiaan sorbetmassan kanssa ja laita jääkaappiin.

KURKKU-MINTTUGEELI: Laita kurkun sisus ja minttu tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Siirrä minttu-kurkkuseos kattilaan ja kiehauta sokerin ja veden kanssa. Sekoita sauvasekoittimella joukkoon 1tl agar-jauhetta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!