Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Poroa, puolukkaa ja palsternakkaa – Joelin resepti

Julkaistu 21.09.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kolmanessa jaksossa valmistettiin suolainen annos marjoista.

Ainekset

  • 1 poron ulkofilee

Mustikka-puolukkakastike

  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl valkosipuli
  • 0,5 l punaviiniä
  • 0,5 l riistalientä
  • 0,2 l puolukkamehua
  • 1 pnt timjamia
  • Sokeria
  • Kourallinen puolukoita ja mustikoita

Puolukkaglaseeraus

  • 3 dl puolukkamehua
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl voita

Confit-palsternakka

  • 1 kpl palsternakka
  • 0,5 l öljyä
  • Suolaa

Palsternakkapyre

  • 2 kpl palsternakkaa
  • 1 kpl shalottisipuli
  • 0,5 l kermaa
  • 100g voita

Puolukkageeli

  • 0,5 l puolukkamehua
  • 1 rkl sokeria
  • 3 g agar agaria

Pikkelöityä mustikkaa

  • 50 g mustikkaa
  • 1-2-3 (1osa etikka, 2osa sokeri, 3osa vesi) lientä

Friteerattu palsternakan kuori

  • Palsternakan kuoret
  • Öljyä

Valmistusohje

Valmista kastike pilkkomalla sipulit ja paahtamalla pannussa. Lisää punaviini ja redusoi puoleen. Lisää riistaliemi ja puolukkamehu. Redusoi oikeaan paksuuteen ja viimeistele marjoilla.

Valmista puolukkaglaseeraus redusoimalla puolukkamehua ja lisäämällä hunaja. Kiillota lopuksi voilla.

Kuori ja kuutioi palsternakka. Paahda n. 15 min 180C uunissa. Kuullota shalotti kattilassa ja lisää joukkoon paahdettu palsternakka ja kerma. Keitä kypsäksi ja aja sileäksi tehosekoittimessa voin kanssa. Mausta ja tarkista paksuus, lisää kermaa tarvittaessa.

Laita kokonainen palsternakka uunivuokaan ja lisää öljyä niin, että palsternakka peittyy puoliksi. Paahda 10 min 180C uunissa, käännä palsternakat ja paahda toiset 10 min.

Valmista puolukkageeli kiehauttamalla mehu ja lisäämällä sokeri ja agaragar. Kaada hyytymään uunivuokaan, kun seos on hyytynyt aja tehosekoittimessa.

Pikkelöi mustikat kaatamalla kuuma pikkeliliemi mustikoiden päälle.

Friteeraa palsternakan kuoret 190C öljyssä. Kuivaa hyvin ja mausta suolalla.

Paista poroon väri pannulla öljy-voi seoksella ja mausta suolalla. Kypsennä loppuun 180C uunissa kunnes sisälämpötila on 49 astetta. Anna vetäytyä n. 15 min ja viimeistele sormisuolalla.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Poronsydäntä ja poron veripalttua – Eevan reseptiMasterChef: Poroa ja Ragout – Aleksin reseptiMasterChef: Ankkaa ja porkkanaa – Matiaksen reseptiMasterChef: Paistettua kuhaa, perunagnoccheja, sieni Beurre Blanc ja paistettuja kantarelleja – Eevan reseptiMasterChef: Kuningasosterivinokasta, Lapin metsäpohjaa ja tummaa sienilientä – Joelin reseptiMasterChef: Lampaan viulu, paahdetut uunijuurekset, paistettua lehtikaalia, perunapyrettä, sipulipiirakka, pannacotta ja aprikoosihillo
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti