Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Porkkanatartar – Teemu I:n resepti

Julkaistu 15.02.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 isoa porkkanaa
  • ruokalusikallinen kapriksia
  • 1 pieni palsternakka
  • 2 teelusikkaa dijonia
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 salottisipuli
  • 1 pieni punasipuli
  • 2 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl rakunaa
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl timjamia
  • 1 rkl voita
  • 1 tl valkoviinietikka
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Kiehauta pikkeliliemi. Kiehauta raastetut porkkanat kypsiksi mutta jätä napakoiksi (n.8min)

Pilko mahdollisimman pieneksi kaprikset ja salottisipuli

Kun pikkeliliemi kiehautettu, laita sinapinsiemenet ja renkaiksi leikattu punasipuli pikkelöitymään

Kun porkkanat kiehautettu, upota ne kylmään veteen etteivät ylikypsy.

Valmista majo. Yhdistä keltuaisiin, dijon, valkoviinietikka, timjami ja suola. Lisää varovasti öljyä samalla sekoittaen sauva- tai käsisekoittimella. Vie valmis majo kylmään.

Leikkaa porkkanat niin pieneksi kuutioksi kuin saat.

Yhdistä porkkanat, kaprikset, salottisipuli, dijon ja kuivamausteet (rosmariini, rakuuna) ja suola massaksi

Kiehauta paloiksi leikattu palsternakka kermassa kypsäksi.

Soseuta pyree ja lisää voi.

Aseta lautaselle pohjalle valmis pyree, siihen rengasmuottiin sisälle tartarmassa, taputtele tiiviiksi esim taitetulla lusikalla.

Vedä muotti varovasti pois ja lisää tartarin päälle pikkelöydyt punasipulirenkaat, pikkelisinapinsiemenet ja pursota pieniä kekoja majoneesia.

Viimeistele suolalla ja haluamallasi yrtillä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Raparperisalsaa, pikkelöityä punakaali-porkkanasalaattia tortillan sisällä, Erikan reseptiMasterChef: Härkätartaria, pikkelöityä kantarellia ja sipulikreemiä – sininen joukkueMasterChef: Kuningasosterivinokasta, Lapin metsäpohjaa ja tummaa sienilientä – Joelin reseptiMasterChef: Pietarin Poronkäristys – Pietarin reseptiMasterChef: Tartar – Teemu I:n reseptiMasterChef: Tartar ja parmesaanimajoneesi – Jennyn resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti