MasterChef: Porkkanakakku ja syksyinen voileipäkakku – Ellan resepti

mc_eps14_annos_ella_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan 14. jaksossa tehtävänä on valmistaa kahden tunnin aikana makea kakku, sekä juhlapöydän suosikki: voileipäkakku.

Porkkanakakkupohja

  • 3 dl rypsiöljyä
  • 3 dl ruokosokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • tippa vanilja uutetta
  • 200 g porkkanaraastetta
  • 100 g pekaanipähkinöitä rouhittuja

Praline

  • 2 dl sokeria
  • 2 dl rouhittuja pähkinöitä esim. pekaanipähkinöitä ja manteleita

Karkkiporkkanat

  • 1 porkkana
  • 2 rkl sokeria

Tuorejuustokuorrute

  • 6 dl tuorejuustoa
  • 300 g tuorejuustoa
  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • ripaus kurkumaa
  • koristeluun syötäviä kukkia

Voileipäkakku

  • pussi kuivattuja tatteja
  • kourallinen siitakesieniä
  • salottisipuli
  • voita paistamiseen
  • ½ prk kermaviiliä
  • ½ myskikurpitsaa
  • 1 pkt kikherneitä
  • ½ tuorejuustoa
  • sitruunanmehu
  • kurkumaa
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl viinietikkaa
  • 2 dl vettä
  • raparperin varsi
  • paahtoleipää
  • ruisleipää

Valmistusohje

Mittaa kulhoon sokeri, öljy ja munat, vatkaa sekaisin kevyeksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, sooda, leivinjauhe ja kuivamausteet. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja kääntele sekaan. Lisää porkkanaraaste ja pähkinät, sekoita kevyesti kaikki sekaisin. Kaada kakku kahteen öljyttyyn 20cm irtopohjavuokaan. Paista 170 kiertoilmalla 30min. Anna jäähtyä hetki vuuassa, irroita ja siirrä ritilälle jäähtymään.

PRALINE: Mittaa kattilaan sokeri, sekoita ja odota, että muuttuu rusertavaksi. Kaada sekaan pähkinät ja levitä nopeasti öljytylle leivinpaperille. Anna jähmettyä ja aja rouheeksi.

PORKKANAT: leikkaa porkkanat mandoliinilla ohuiksi lastuiksi ja hiero pintaan sokeria. Laita erilleen leivinpaperille ja paista uunissa kiertoilmalla 160 n.30min. Tarkkaile ettei tummu.

KUORRUTE: Vatkaa kevyesti huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri, lisää tuorejuusto ja vatkaa sekaisin. Jaa kuorrute kahteen kulhoon ja mausta toinen sitruunan mehulla ja kuoriraasteella ja toinen kurkumalla. Laita kurkumaa hyppysellinen kerrallaan sekoita, tarkista väri ja maku, kurkuma ei saa maistua liikaa.

Leikkaa toisesta pohjasta päällinen irti, tätä ei tarvita. Kostuta pohjan leikkuu pinta sitruunamehulla ja levitä sahrami kuorute ja praliinia. Laita toinen pohja päälle ja levitä sille sitruunakuorrute. Koristele praliinilla, karkkiporkkanoilla (säästä porkkanoita myös suolaisen kakun koristeluun) ja syötävillä kukilla.

VOILEIPÄKAKKU: Kuori ja leikkaa myskikurpitsa, keitä pehmeäksi ja valuta. Valuta kikherneet. Yhistä monitoimikeessa kikherneet, myskikurpitsa, oliiviöljy, ripaus kurkumaa, suola ja pippuri ja aja tasaiseksi. Maista ja mausta sirtuunanmehulla.

Liota puolet tateista lämpimässä vedessä. Pilko sipuli, siitakesienet ja liotetut tatit. Paista runsaassa voissa, ja mausta suolalla ja pippurilla. Ota pois liedeltä ja lisää kermaviili.

Kiehauta pikkeliliemi ja lisää ohueksi pilkotut raparperit ja tatit.

Laita paahtoleipä kerrokselle puolet hummuksesta, väliin ruisleipä ja sienimuhennos. Sekoita lopun hummuksen sekaan tuorejuusto ja laita päällikerrokselle. Koristele pikkeleillä, porkkanakarkeilla joihin voi lisätä suolaa, yrteillä ja syötävillä kukilla.

Parhaat ruokaohjelmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja