Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Porkkanakakku ja syksyinen voileipäkakku – Ellan resepti

Julkaistu 03.05.2022 20:28

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 14. jaksossa tehtävänä on valmistaa kahden tunnin aikana makea kakku, sekä juhlapöydän suosikki: voileipäkakku.

Porkkanakakkupohja

  • 3 dl rypsiöljyä
  • 3 dl ruokosokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • tippa vanilja uutetta
  • 200 g porkkanaraastetta
  • 100 g pekaanipähkinöitä rouhittuja

Praline

  • 2 dl sokeria
  • 2 dl rouhittuja pähkinöitä esim. pekaanipähkinöitä ja manteleita

Karkkiporkkanat

  • 1 porkkana
  • 2 rkl sokeria

Tuorejuustokuorrute

  • 6 dl tuorejuustoa
  • 300 g tuorejuustoa
  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • ripaus kurkumaa
  • koristeluun syötäviä kukkia

Voileipäkakku

  • pussi kuivattuja tatteja
  • kourallinen siitakesieniä
  • salottisipuli
  • voita paistamiseen
  • ½ prk kermaviiliä
  • ½ myskikurpitsaa
  • 1 pkt kikherneitä
  • ½ tuorejuustoa
  • sitruunanmehu
  • kurkumaa
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl viinietikkaa
  • 2 dl vettä
  • raparperin varsi
  • paahtoleipää
  • ruisleipää

Valmistusohje

Mittaa kulhoon sokeri, öljy ja munat, vatkaa sekaisin kevyeksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, sooda, leivinjauhe ja kuivamausteet. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja kääntele sekaan. Lisää porkkanaraaste ja pähkinät, sekoita kevyesti kaikki sekaisin. Kaada kakku kahteen öljyttyyn 20cm irtopohjavuokaan. Paista 170 kiertoilmalla 30min. Anna jäähtyä hetki vuuassa, irroita ja siirrä ritilälle jäähtymään.

PRALINE: Mittaa kattilaan sokeri, sekoita ja odota, että muuttuu rusertavaksi. Kaada sekaan pähkinät ja levitä nopeasti öljytylle leivinpaperille. Anna jähmettyä ja aja rouheeksi.

PORKKANAT: leikkaa porkkanat mandoliinilla ohuiksi lastuiksi ja hiero pintaan sokeria. Laita erilleen leivinpaperille ja paista uunissa kiertoilmalla 160 n.30min. Tarkkaile ettei tummu.

KUORRUTE: Vatkaa kevyesti huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri, lisää tuorejuusto ja vatkaa sekaisin. Jaa kuorrute kahteen kulhoon ja mausta toinen sitruunan mehulla ja kuoriraasteella ja toinen kurkumalla. Laita kurkumaa hyppysellinen kerrallaan sekoita, tarkista väri ja maku, kurkuma ei saa maistua liikaa.

Leikkaa toisesta pohjasta päällinen irti, tätä ei tarvita. Kostuta pohjan leikkuu pinta sitruunamehulla ja levitä sahrami kuorute ja praliinia. Laita toinen pohja päälle ja levitä sille sitruunakuorrute. Koristele praliinilla, karkkiporkkanoilla (säästä porkkanoita myös suolaisen kakun koristeluun) ja syötävillä kukilla.

VOILEIPÄKAKKU: Kuori ja leikkaa myskikurpitsa, keitä pehmeäksi ja valuta. Valuta kikherneet. Yhistä monitoimikeessa kikherneet, myskikurpitsa, oliiviöljy, ripaus kurkumaa, suola ja pippuri ja aja tasaiseksi. Maista ja mausta sirtuunanmehulla.

Liota puolet tateista lämpimässä vedessä. Pilko sipuli, siitakesienet ja liotetut tatit. Paista runsaassa voissa, ja mausta suolalla ja pippurilla. Ota pois liedeltä ja lisää kermaviili.

Kiehauta pikkeliliemi ja lisää ohueksi pilkotut raparperit ja tatit.

Laita paahtoleipä kerrokselle puolet hummuksesta, väliin ruisleipä ja sienimuhennos. Sekoita lopun hummuksen sekaan tuorejuusto ja laita päällikerrokselle. Koristele pikkeleillä, porkkanakarkeilla joihin voi lisätä suolaa, yrteillä ja syötävillä kukilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Suppinaattirulla ja Omena-puolukkayllätys, TiiaMasterChef: Tyrnivalkosuklaajuustokakku ja kylmäsavuhärkärieskakakku – Jennyn reseptiMasterChef: Munakoisocrepet ja mangojugurtti – Petra V:n ja Santun reseptiMasterChef: Aamiaistarjotin – punainen joukkueKoko Suomi leipoo: KylmäsavulohileivoksetKokkisodan neljäs jakso tarjoilee herkkuja eineksistä ja etanoista – katso tästä reseptit!
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti