Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Porkkanaa ja omenaa – Vihreän joukkueen resepti

Julkaistu 14.09.2023 21:12

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 kpl porkkanaa
  • Suolaa
  • 2-3 oksaa rosmariinia
  • 1dl jaloviinaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vegaanista jugurttia
  • 2 kpl omenaa
  • 150 g mantelia
  • 4 g agar agaria
  • 0,5 dl omenaviinietikkaa
  • Puolikas sitruunamehu
  • 3 dl porkkanamehua

Valmistusohje

Aloita tekemällä porkkana geeli. Keitä porkkana mehu, mausta suolalla ja rosmariinilla ja lisää agar agar. Keitä hetki ja laita pellille jäähtymään.

Savusta savustus koneella vegaaninen jugurtti ja anna sen olla kelmun alla noin 30min.

Keitä porkkanat suolavedessä niin, että niihin jää vielä purutuntumaa. Tee samalla jaloviina glace yhdistämällä sokeri, jaloviina, omenaviinietikka ja vähän vettä maun mukaan.

Paahda mantelit uunissa 200 C kullanruskeiksi ja aja cutterissa pieneksi.

Vedä omenat pallon muotoisiksi pallomuotilla, glaseeraa jalovina glacessa ja pyöräytä manteli murussa.

Kokoa annos haluamallasi tavalla.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Grillattu kaali, kaali-omenasalaatti, puolukkaa – Sinisen joukkueen reseptiMasterChef: Kanaa ja appelsiinia – Matiaksen reseptiMasterChef: Korean Chicken – Ollin reseptiMasterChef: Kampasimpukkaa ja maa-artisokkaa – Jennyn reseptiMasterChef: Kukkakaalia kolmella tapaa ja oliivia – Tiian reseptiMasterChef: Maitoperunat – Petran S:n resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti