MasterChef: Porkkanaa ja omenaa – Vihreän joukkueen resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.
Ainekset
- 2 kpl porkkanaa
- Suolaa
- 2-3 oksaa rosmariinia
- 1dl jaloviinaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vegaanista jugurttia
- 2 kpl omenaa
- 150 g mantelia
- 4 g agar agaria
- 0,5 dl omenaviinietikkaa
- Puolikas sitruunamehu
- 3 dl porkkanamehua
Valmistusohje
Aloita tekemällä porkkana geeli. Keitä porkkana mehu, mausta suolalla ja rosmariinilla ja lisää agar agar. Keitä hetki ja laita pellille jäähtymään.
Savusta savustus koneella vegaaninen jugurtti ja anna sen olla kelmun alla noin 30min.
Keitä porkkanat suolavedessä niin, että niihin jää vielä purutuntumaa. Tee samalla jaloviina glace yhdistämällä sokeri, jaloviina, omenaviinietikka ja vähän vettä maun mukaan.
Paahda mantelit uunissa 200 C kullanruskeiksi ja aja cutterissa pieneksi.
Vedä omenat pallon muotoisiksi pallomuotilla, glaseeraa jalovina glacessa ja pyöräytä manteli murussa.
Kokoa annos haluamallasi tavalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
MasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu naudan sisäfile, perunagratiini ja punaviinikastike, Pilvin resepti
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut