Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Perunarieskaa, sieniä ja valkoherukkaa – sininen joukkue

Julkaistu 02.11.2023 15:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa valmistetaan herkkuja ensi-iltaan.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Rieska

  • 450 g kypsää perunaa
  • 225 g vehnäjauhoja
  • 20 g oliiviöljyä
  • 10 g suolaa
  • Tilkka vettä

Umamipyree

  • 200 g herkkusieniä
  • Puolikas shalottisipuli
  • 20 g tomaattipyreetä
  • 50 g parmesaania
  • 1 dl kermaa
  • 25 g voita
  • Suolaa
  • Sherryetikkaa

Säilötty enoki

  • 100 g enoki-sieniä
  • 25 g etikkaa
  • 50 g sokeria
  • 75 g vettä
  • 25 g soijakastiketta

Grillattu siitake

  • 100 g siitakesieniä

Säilötty valkoherukka

  • 50 g valkoherukkoita
  • 10 g etikkaa
  • 20 g sokeria
  • 30 g vettä

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 185 asteeseen ja vesi keittymään. Kuori perunat ja leikkaa puoliksi. Laita kiehumaan. Leikkaa herkkusienet neljään osaan ja paahda uunissa n. 20 min.

Hienonna sipuli kattilaan ja kuullota nopeasti ja lisää tomaattipyree. Kuullota vielä pari minuuttia. Lisää sienet ja kerma. Raasta parmesaani ja lisää joukkoon. Aja tasaiseksi tehosekoittimella ja mausta suolalla ja sherryetikalla. 

Kiehauta etikka, sokeri ja vesi. Renssaa enokeista juuret pois ja aseta astiaan. Laita jäiset valkoherukat myös muoviastiaan. Kaada lämmin (ei kuuma) 1-2-3 liemi sienten ja herukoiden päälle. Lisää enokin joukkoon soijakastiketta.

Sekoita kypsä peruna tasaiseksi pallovatkaimella tai perunamyllyllä. Lisää jauhot, öljy ja suola. Vaivaa. Lisää vettä ja vaivaa taikinaan hyvä sitko. Muotoile rieskat

Leivo rieskataikina joko kaulimella tai pastakoneella. Leikkaa haluamaasi muotoon. Paahda tulikuumalla ja kuivalla pannulla. 

Pyöräytä siitakesieniin hieman oliiviöljyä, grillaa kypsäksi ja mausta suolalla. 

Koko annos. Laita rieskan päälle sienipyreetä ja pyreen päälle valkoherukat. Lisää grillattu siitakesieni ja säilötty enoki. Koristele yrteillä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu suutari, ranskanperunat, paahdettua parsaa, tomaattisalaatti ja hollandaise, Johannan reseptiMasterChef: Poroa ja Ragout – Aleksin reseptiMasterChef: Sieniperunarieska – punainen joukkueMasterChef: Paistettua kuhaa, perunagnoccheja, sieni Beurre Blanc ja paistettuja kantarelleja – Eevan reseptiMasterChef: Tomaattia, savustettua maitoa ja grillattua kampasimpukkaa – Aleksin reseptiMasterChef: Lampaan viulu, paahdetut uunijuurekset, paistettua lehtikaalia, perunapyrettä, sipulipiirakka, pannacotta ja aprikoosihillo
MasterChefMasterChef-reseptitAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti