MasterChef: Perunarieskaa, sieniä ja valkoherukkaa – sininen joukkue
MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa valmistetaan herkkuja ensi-iltaan.
Rieska
- 450 g kypsää perunaa
- 225 g vehnäjauhoja
- 20 g oliiviöljyä
- 10 g suolaa
- Tilkka vettä
Umamipyree
- 200 g herkkusieniä
- Puolikas shalottisipuli
- 20 g tomaattipyreetä
- 50 g parmesaania
- 1 dl kermaa
- 25 g voita
- Suolaa
- Sherryetikkaa
Säilötty enoki
- 100 g enoki-sieniä
- 25 g etikkaa
- 50 g sokeria
- 75 g vettä
- 25 g soijakastiketta
Grillattu siitake
- 100 g siitakesieniä
Säilötty valkoherukka
- 50 g valkoherukkoita
- 10 g etikkaa
- 20 g sokeria
- 30 g vettä
Valmistusohje
Laita uuni kuumenemaan 185 asteeseen ja vesi keittymään. Kuori perunat ja leikkaa puoliksi. Laita kiehumaan. Leikkaa herkkusienet neljään osaan ja paahda uunissa n. 20 min.
Hienonna sipuli kattilaan ja kuullota nopeasti ja lisää tomaattipyree. Kuullota vielä pari minuuttia. Lisää sienet ja kerma. Raasta parmesaani ja lisää joukkoon. Aja tasaiseksi tehosekoittimella ja mausta suolalla ja sherryetikalla.
Kiehauta etikka, sokeri ja vesi. Renssaa enokeista juuret pois ja aseta astiaan. Laita jäiset valkoherukat myös muoviastiaan. Kaada lämmin (ei kuuma) 1-2-3 liemi sienten ja herukoiden päälle. Lisää enokin joukkoon soijakastiketta.
Sekoita kypsä peruna tasaiseksi pallovatkaimella tai perunamyllyllä. Lisää jauhot, öljy ja suola. Vaivaa. Lisää vettä ja vaivaa taikinaan hyvä sitko. Muotoile rieskat
Leivo rieskataikina joko kaulimella tai pastakoneella. Leikkaa haluamaasi muotoon. Paahda tulikuumalla ja kuivalla pannulla.
Pyöräytä siitakesieniin hieman oliiviöljyä, grillaa kypsäksi ja mausta suolalla.
Koko annos. Laita rieskan päälle sienipyreetä ja pyreen päälle valkoherukat. Lisää grillattu siitakesieni ja säilötty enoki. Koristele yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti