MasterChef: Partaveitsisimpukat ja tomaatticarpaccio – Petra V:n resepti

mc_eps4_annos_petra_v_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa inspiroiduttiin Italiasta.

Ainekset

  • 1dl voita
  • ripaus mantelia
  • kapriksia
  • yrttejä
  • fenkolia
  • sipulia
  • valkosipulia
  • sitruunan kuorta
  • chiliä
  • suolaa
  • pippuria
  • basamicoa
  • oreganoa
  • punasipulia
  • 2 dl valkoviiniä
  • oliiviöljyä
  • anjovista
  • 10 partaveitsisimpukkaa
  • 1 tomaatti
  • 1 pkt pekonia
  • pikkeliliemi: sokeria, vettä, etikkaa

Valmistusohje

Preppaa kaikki: leikkaa tomaatista siivuja, kuutioi loput tomaatista, viipaloi sipuli, fenkolin varret.

Paahda mantelit uunissa kullanruskeiksi. Marinoi tomaatit oliivöljyssä, sokerissa, suolassa, sitruunassa ja balsamicossa.

Lisää kattilaan chili ja valkosipuli öljyyn ja paista valkosipulit kullanruskeiksi. Ota öljy talteen. 

Lisää 3 tomaattia, basilika ja hieman valkoviiniä suolaa ja sokeria blenderiin. Siivilöi vesi talteen.

Sekoita blenderissä öljy, fenkoli, basilika ja oregano. Blendaa ja siivilöy öljy talteen.

Kiehauta etikkaliemi kattilassa ja lisää sinne sipuleita ja fenkolin varsia. Pikkelöi.

Paahda pekoni pannulla rapeaksi. Siivilöi ja jätä rasva pannulle. Lisää pannulle sipulit, anjovis ja kuullosta. Lisää valkoviini. Lisää simpukat, kansi päälle ja keitä noin 1-2 min kunnes avautuvat. Ota talteen. Redusoi liemi ja jatka voilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!