MasterChef: Partaveitsisimpukat ja tomaatticarpaccio – Petra V:n resepti

mc_eps4_annos_petra_v_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa inspiroiduttiin Italiasta.

Ainekset

  • 1dl voita
  • ripaus mantelia
  • kapriksia
  • yrttejä
  • fenkolia
  • sipulia
  • valkosipulia
  • sitruunan kuorta
  • chiliä
  • suolaa
  • pippuria
  • basamicoa
  • oreganoa
  • punasipulia
  • 2 dl valkoviiniä
  • oliiviöljyä
  • anjovista
  • 10 partaveitsisimpukkaa
  • 1 tomaatti
  • 1 pkt pekonia
  • pikkeliliemi: sokeria, vettä, etikkaa

Valmistusohje

Preppaa kaikki: leikkaa tomaatista siivuja, kuutioi loput tomaatista, viipaloi sipuli, fenkolin varret.

Paahda mantelit uunissa kullanruskeiksi. Marinoi tomaatit oliivöljyssä, sokerissa, suolassa, sitruunassa ja balsamicossa.

Lisää kattilaan chili ja valkosipuli öljyyn ja paista valkosipulit kullanruskeiksi. Ota öljy talteen. 

Lisää 3 tomaattia, basilika ja hieman valkoviiniä suolaa ja sokeria blenderiin. Siivilöi vesi talteen.

Sekoita blenderissä öljy, fenkoli, basilika ja oregano. Blendaa ja siivilöy öljy talteen.

Kiehauta etikkaliemi kattilassa ja lisää sinne sipuleita ja fenkolin varsia. Pikkelöi.

Paahda pekoni pannulla rapeaksi. Siivilöi ja jätä rasva pannulle. Lisää pannulle sipulit, anjovis ja kuullosta. Lisää valkoviini. Lisää simpukat, kansi päälle ja keitä noin 1-2 min kunnes avautuvat. Ota talteen. Redusoi liemi ja jatka voilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.