MasterChef: Panzanella – Punainen joukkue

MasterChef_Suomi_2023_eps8_annos_PUNAISET_kuva_juuli_aschan_ALKURUOKA_02 (1)

MasterChef Suomi -kauden kahdeksannessa jaksossa valmistettiin kolmen ruokalajin menu.

Ainekset

  • 1 Sydänsalaatti / 2 syöjää kohden
  • 60 g Kovaa kypsytettyä juustoa
  • Kourallinen karviaisia
  • Oliiviöljyä
  • 1 dl Hapanolutta
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 2 dl Erivärisiä tomaatteja
  • 2 Avomaankurkkua
  • 1 Kokonainen kuiva hapanjuurileipä

Valmistusohje

Pilko kuivahtanut leipä paloiksi ja kuutioi tomaatit.

Halkaise sydänsalaatit ja kurkut. Laita oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria sydänsalaattien ja kurkkujen päälle. Grillaa kuumassa hiiligrillissä nopeasti.

Kuutioi kurkut ja sekoita tomaattien ja leipäpalojen kanssa. Mausta tomaatti-kurkku-leipäsalaatti oliviiöljyllä, suolalla, mustapippurilla, hapanoluella sekä mehustetuilla karviaisilla. Anna leivän vettyä n. tunnin ajan.

Laita lautaselle grillattu sydänsalaatti ja lisää hieman hapanolutta päälle. Lusikoi päälle panzanella-salaattia ja raasta päälle lopuksi juustoa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!