Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Paahtopaisti-mäti tapas – Teemu V:n resepti

Julkaistu 15.03.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa valmistettiin ei-niin-perinteinen makupari.

Kurpitsapohja

  • 1 kpl myskikurpitsa
  • 1 rkl hunaja
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 50 g goudaa

Paahtopaisti

  • 200 g paahtopaistia
  • 3 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl voita
  • 2 kpl valkosipulin kynsi

Muikunmätimousse

  • 100 g muikunmätiä
  • 2 dl maustamaton tuorejuusto
  • 1 dl kuohukermaa
  • 0,5 tl suolaa

Valmistusohje

KURPITSA: Leikkaa myskikurpitsasta 10 cm halkaisijaltaan, 1 cm paksuudeltaan olevia kiekkoja. mausta hunajalla, suolalla ja öljyllä. Paahda uunissa 200-asteessa 15 min, tai kunnes kypsä. Ota pois uunista ja raasta pinnalle goudaa.

Kuumenna pannu kuumaksi. Lisää valkosipuli ja voi, paista paahtopaistin pinnat ruskeaksi ja laita uuniin paahtumaan 220-asteeseen, kunnes sisälämpötila 55-astetta. Ota vetäytymään, kun jäähtynyt viipaloi ohueksi siivuiksi.

MÄTIMOUSSE: Vatkaa kerma kuohkeaksi. sekoita erillisessä kulhossa mäti ja tuorejuusto sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kerma joukkoon ja kääntele massaksi. Anna maustua jääkaapissa 15 min. Siivilöi sileäksi ja kaada sifoniin. Hapota kahdella patruunalla.

KURPITSAN SIEMEN SUOLA: Paahda myskikurpitsan siemenet uunissa kunnes pinta paahtunut. Jauha mikserilla suolan kanssa hienoksi ja siivilöi.

ROSMARIINIÖLJY: Sekoita blenderissä 4 oksaa rosmariiniä ja 0.5 dl öljyä. Siivilöi.

ASETTELU: Aseta ensin paahdettu kurpitsa pohjalle, Lisää päälle siivua paahtopaistia rullana. Sifonilla päälle reilusti mätimoussea. Koristele kurpitsansiemen suolalla ja 3 tipalla rosmariiniöljyä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Timjamivoissa paahdettua broileria, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen reseptiMasterChef Suomi: Paistettua siikaa, Kurpitsa-katkarapu kvinoaa ja beurre blanc- kastiketta, Kapen reseptiMasterChef: Maksaa ja maa-artisokkaa – Jonin reseptiMasterChef: Lohta ja juureksia – Teemu V:n reseptiKoko Suomi leipoo: Inkan Voi kana! -piiraset
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti