MasterChef: Paahtopaisti-mäti tapas – Teemu V:n resepti

mc_eps7_annos_teemu_v_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa valmistettiin ei-niin-perinteinen makupari.

Kurpitsapohja

  • 1 kpl myskikurpitsa
  • 1 rkl hunaja
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 50 g goudaa

Paahtopaisti

  • 200 g paahtopaistia
  • 3 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl voita
  • 2 kpl valkosipulin kynsi

Muikunmätimousse

  • 100 g muikunmätiä
  • 2 dl maustamaton tuorejuusto
  • 1 dl kuohukermaa
  • 0,5 tl suolaa

Valmistusohje

KURPITSA: Leikkaa myskikurpitsasta 10 cm halkaisijaltaan, 1 cm paksuudeltaan olevia kiekkoja. mausta hunajalla, suolalla ja öljyllä. Paahda uunissa 200-asteessa 15 min, tai kunnes kypsä. Ota pois uunista ja raasta pinnalle goudaa.

Kuumenna pannu kuumaksi. Lisää valkosipuli ja voi, paista paahtopaistin pinnat ruskeaksi ja laita uuniin paahtumaan 220-asteeseen, kunnes sisälämpötila 55-astetta. Ota vetäytymään, kun jäähtynyt viipaloi ohueksi siivuiksi.

MÄTIMOUSSE: Vatkaa kerma kuohkeaksi. sekoita erillisessä kulhossa mäti ja tuorejuusto sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kerma joukkoon ja kääntele massaksi. Anna maustua jääkaapissa 15 min. Siivilöi sileäksi ja kaada sifoniin. Hapota kahdella patruunalla.

KURPITSAN SIEMEN SUOLA: Paahda myskikurpitsan siemenet uunissa kunnes pinta paahtunut. Jauha mikserilla suolan kanssa hienoksi ja siivilöi.

ROSMARIINIÖLJY: Sekoita blenderissä 4 oksaa rosmariiniä ja 0.5 dl öljyä. Siivilöi.

ASETTELU: Aseta ensin paahdettu kurpitsa pohjalle, Lisää päälle siivua paahtopaistia rullana. Sifonilla päälle reilusti mätimoussea. Koristele kurpitsansiemen suolalla ja 3 tipalla rosmariiniöljyä.

Parhaat ruokaohjelmat