Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Nieriä meripedillä – Ollin resepti

Julkaistu 31.05.2022 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 17. jaksossa tuli tehtävässä hyödyntää huippukokki Toni Toivasen opit.

Ainekset

  • nieriä
  • merikoralli
  • fenkoli
  • limen mehu
  • 2 rkl oliiviöljy
  • ripaus suolaa
  • kanttarellia
  • 1 tl Tonin misoa
  • 2 rkl voita
  • 1 l vettä
  • kuivattuja huhtasieniä
  • kuivattua merilevää
  • 1 valkosipuli
  • 3 salottisipulia
  • kuivattua kalaa
  • fileointiperkeet
  • 4 rkl misoa
  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl Creme fraiche
  • 4 kpl merisiilin mätiä
  • Tonin merilevä suolaa
  • Tonin chilikastike
  • limen kuorta

Valmistusohje

Fileoi kala. Leikkaa annospalat ja kalan kylkieväkolmio. Savusta fileet kevyesti ja sen jälkeen levitä ohut kerros misoa kalan päälle ja kypsennä höyryssä 10-15min. Friteeraa kylkieväkolmio ja levitä ohut kerros misoa valmiin palan päälle.

Tee vinegretti. leikkaa fenkolista mandoliinilla ohuita siivuja. Sekoita fenkoli ja merikoralli ja sen päälle vinegrette.

Laita liemeen kaikki aineet ja keitä 30min. Siivilöi liemi ja keitä kokoon sekä mausta lopuksi vielä maun mukaan

Sekoita cremen aineet ja vaahdota vispaimella.

Paista sienet nopeasti voissa ja misossa.

Annostele.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Naudanliha curry, Samun reseptiMasterChef Suomi: Juopunut viiriäinen & varhaiskaali salaattia, Helenan reseptiMasterChef: Piparjuuri-rapuleipä ja omena-fenkolisalaatti – Heinin reseptiMasterChef: Kanaa ja porkkanaa suolapedillä – Teemu V:n reseptiMasterChef: Siikaa ja samppanjaa – Jennyn reseptiMasterChef: Tartar – Teemu I:n resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti