MasterChef: Nieriä meripedillä – Ollin resepti
MasterChef Suomi -sarjan 17. jaksossa tuli tehtävässä hyödyntää huippukokki Toni Toivasen opit.
Ainekset
- nieriä
- merikoralli
- fenkoli
- limen mehu
- 2 rkl oliiviöljy
- ripaus suolaa
- kanttarellia
- 1 tl Tonin misoa
- 2 rkl voita
- 1 l vettä
- kuivattuja huhtasieniä
- kuivattua merilevää
- 1 valkosipuli
- 3 salottisipulia
- kuivattua kalaa
- fileointiperkeet
- 4 rkl misoa
- 2 rkl soijaa
- 2 rkl Creme fraiche
- 4 kpl merisiilin mätiä
- Tonin merilevä suolaa
- Tonin chilikastike
- limen kuorta
Valmistusohje
Fileoi kala. Leikkaa annospalat ja kalan kylkieväkolmio. Savusta fileet kevyesti ja sen jälkeen levitä ohut kerros misoa kalan päälle ja kypsennä höyryssä 10-15min. Friteeraa kylkieväkolmio ja levitä ohut kerros misoa valmiin palan päälle.
Tee vinegretti. leikkaa fenkolista mandoliinilla ohuita siivuja. Sekoita fenkoli ja merikoralli ja sen päälle vinegrette.
Laita liemeen kaikki aineet ja keitä 30min. Siivilöi liemi ja keitä kokoon sekä mausta lopuksi vielä maun mukaan
Sekoita cremen aineet ja vaahdota vispaimella.
Paista sienet nopeasti voissa ja misossa.
Annostele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike