Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: New York Cheesecake ja Eggs Florentine -voileipäkakku – Santun resepti

Julkaistu 03.05.2022 20:28

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 14. jaksossa tehtävänä on valmistaa kahden tunnin aikana makea kakku, sekä juhlapöydän suosikki: voileipäkakku.

Ainekset

  • 550 g maustamaton tuorejuusto
  • 260 g sokeri
  • 9 kananmunaa
  • 0,5 dl vehnäjauho
  • 2 sitruunaa
  • 300 g tuoreita vadelmia
  • 1 vaniljatanko
  • 1 dl Cointreau
  • 1 maalaisleipä
  • iso pussi pinaattia
  • 1 punasipuli
  • 1 dl valkoviinietikka
  • 500 g voita
  • 2 dl kalaliemi
  • 1 dl valkoviini
  • 400 g kylmäsavulohi
  • 0,5 dl kuohukerma
  • Timjamia, tilliä, minttua, sokeria, suolaa, pippuria, öljyä ja valkoviinietikkaa maustamiseen ja koristeluun

Valmistusohje

Vispaa tuorejuusto ja 160 grammaa sokeria kulhossa notkeaksi noin viisi minuuttia. Lisää kolme vatkattua kananmunaa useassa erässä väleissä tasaiseksi massaksi sekoittaen. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Raasta kahden sitruunan kuori ja sekoita tasaiseksi. Kaada joukkoon kolmasosa vadelmista ja nostele taikinan sekaan varovaisesti niin, etteivät vadelmat rikkoudu ja värjää massaa. Nosta uuniin ja paista keskitasolla 180 asteessa 40-50 minuuttia kunnes kakun pinta on kauniin ruskea. Nosta jäähtymään.

Laita pannulle 100 grammaa sokeria sekä 150 grammaa vadelmia. Lisää myös vaniljatangon siemenet sekä itse vaniljatanko ja hieman sitruunan mehua. Kun vadelmat alkavat kiehua, lisää tilkka vettä ja keitä kasaan samalla vadelmia haarukalla litistellen. Kun nesteen määrä alkaa vähetä, lisää Cointreau ja liekitä. Varmista että kaikki alkoholi palaa pois. Kun liekki on sammunut, siivilöi carita-liinan läpi toiseen kulhoon ja nosta jääkaappiin jäähtymään.

Koristele kakku tuoreilla vadelmilla, mintulla ja tomusokerilla. Kaada viipaleiden päälle kastiketta.

Leikkaa leivästä sopiva määrä n. sentin paksuisia viipaleita. Määrä riippuu kakun koosta. Kuuden hengen kakkuun tulee neljä isohkoa viipaletta.

Valmista kostutusliemi: Silppua puolikas punasipuli ja kuullota öljyssä. Mausta suolalla. Lisää tilkka valkoviinietikkaa sekä valkoviini ja kiehuta kunnes seos on siirappimainen. Lisää kalaliemi ja redusoi nesteen määrä puoleen. Siivilöi kulhoon ja lisää puolikkaan sitruunan mehu. Kostuta leipäviipaleet hieman jäähtyneellä liemellä varovasti lusikalla valellen. Mausta leivät suolalla ja anna niiden vetäytyä.

Paista leipäviipaleet suuressa määrässä voita. Sopiva hetki laittaa leivät pannulle on silloin, kun voin vaalea kuohkea vaahto laskee hieman. Tavoite on kauniin ruskea ja rapea pinta.

Viipaloi punasipulista ohuita renkaita. Laita kulhoon ja mausta suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä, runsaalla sokerilla ja runsaalla valkoviinietikalla. Peitä ja laita jääkaappiin marinoitumaan vähintään puoleksi tunniksi.

Laita isoon kattilaan paljon vettä uppomunia varten. Mausta valkoviinietikkaa. Älä mausta vettä suolalla! Kun vesi kiehuu, laske lieden lämpötilaa, jotta kiehuminen lakkaa. Pyöritä vettä niin, että se liikkuu reippaasti kattilaa ympäri. Kaada kolme kananmunaa yksitellen veteen n. kahdeksi minuutiksi ja nosta reikäkauhalla kylmään veteen, jotta kypsyminen loppuu. Mausta lopuksi suolalla.

Viipaloi kylmäsavulohi.

Laita pannuun runsaasti voita. Kun voi kuohahtaa, lisää sekaan runsaasti pinaattia. Pinaatti lakastuu nopeasti pieneksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tilkka kuohukermaa ja anna kiehahtaa. Nosta Jäähtymään ilman ylimääräisiä kermoja.

Hollandaisekastike: Laita paistinpannulle kolme kananmunan keltuaista, tilkka vettä, iso tilkka valkoviinietikkaa, runsaasti suolaa ja 300 grammaa voita. Laita liesi hieman alle puoliteholle ja sekoita tauotta. Kastiketta ei saa jättää hetkeksikään, etteivät keltuaiset kypsenny kokkeliksi. Kun saostuminen alkaa, tehoa voi hieman lisätä. Kun kastike jää lusikan kuperalle puolelle, se on valmista. Tarkista maku ja lisää sitruunamehua ja tarvittaessa suolaa.

Leikkaa leipien tasaiset reunat tasaisemmiksi niin, että kaksi leipäviipaletta sopivat toisiinsa saumattomasti. Nostele päälle pinaatit, sitten hieman hollandaisekastiketta ja sitten runsaasti kylmäsavulohta. Laita toiset leipäviipaleet päälle edelleen reunat tasoittaen. Voitele hollandaisekastikkeella, laita lisää lohta sekä päälle marinoidut punasipulirenkaat. Nosta päälle uppomunat ja peitä kauttaaltaan hollandaisekastikkeella. Koristele timjamilla ja tillillä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Etelä-Karjalainen vetyleipäpitko, Janin reseptiMasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Kupukalaa, Iinan reseptiKoko Suomi leipoo: Andersin merellinen juustopiirakkaKoko Suomi leipoo: Inkivääriset raparperitartaletitGratinoitu meriantura valkoviinikastikkeessa
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti