Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Naudan Ribeye-pihvi – Santun resepti

Julkaistu 22.02.2022 20:35

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.

Ainekset

  • 170 g Ribeye-pihvi
  • 4-5 vihreää parsaa
  • 2 punaista paprikaa
  • 3 dl punaviiniä
  • 2 dl lihalientä
  • 1 salottisipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 3 oksaa rosmariinia
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • puolen limen mehu
  • suola ja pippuri maustamiseen

Valmistusohje

Leikkaa ribeye 3-4cm paksuksi pihviksi.

Laita paprikat uuniin grillivastuksen alle 230 asteeseen 40 minuutiksi

Kuullota pannulla hienonnettu shalottisipuli, kevyesti murskatut valkosipulin kynnet ja rosmariinit. Mausta suolalla. Kun sipulit ovat läpikuultavia, lisää punaviini ja anna porista rauhassa, kunnes koostumus on siirappimainen.

Ota paprikat pois uunista ja kuori kuori pois. Laita paprikat blenderiin ja soseuta aivan tasaiseksi. Lisää punaviinin sekaan, lisää lihaliemi ja anna porista. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Aivan lopuksi lisää limemehu.

Mausta pihvi runsaasti suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Paista erittäin kuumalla parilalla kummaltakin puolelta 2-3 minuuttia ja nosta lepäämään folion alle.

Öljyä ja suolaa parsat ja paista kuumalla parilalla 3 minuuttia kummaltakin puolelta kunnes tekstuuri on rapea mutta hieman pehmennyt.

Kokoa lautaselle ensin parsat, sitten pihvi ja kaada lopuksi reunalle kastike.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Mausteinen Lihapata, Then reseptiMasterChef Suomi: Valkosipuliöljyssä paistettua kanaa, sipulipyrettä, friteerattua purjoa & purjoöljyä, Isabelin reseptiMasterChef Suomi: Pariloitua poronmaksaa, mustajuuripyre, paahdetut perunalohkot ja timjami-lihaliemi, Pilvin reseptiMasterChef: Grillattua T-luupihviä, maissia ja vihreää tomaattia – Pietarin reseptiMasterChef: Grillattu Naudan Entrecote-pihvi – Ellan reseptiSuikalepihvit kantarellien kera
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti