MasterChef: Naudan Rib cap – Sirin resepti

mc_eps3_tehtava_annos_siri_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.

Ainekset

  • naudan puolikas flank
  • 2 ja 2 eri väristä porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • ¼ fenkoli
  • 1 varsi kevätsipulia
  • 50 g voita
  • puoli desiä kermaa
  • 2 rkl hunajaa
  • puolikas sipuli
  • 2 dl kasvislientä
  • suolaa oman maun mukaan
  • pippuria oman maun mukaan
  • 2 l vettä
  • 2 rkl öljyä

Valmistusohje

Pistä 2 l vettä kiehumaan ja lisää kasvisliemi. Ota kalvot ja rasva pois rib capin pinnalta, pistä liha ja roippeet sivuun. Pilko kasvikset ja juurekset.

Laita kasvikset kattilaan kiehumaan, pois lukien sipulit. Pistä lihan roippeet pannulle keskilämmölle, sulata rasvoista liemipohja. 

Polta sipulin ulkopinta (kuorineen) uunissa 200 asteessa. Laita juurekset pellille, lisää öljy, suola, pippuri ja hunaja, sekoita, laita uuniin 200 asteeseen.

Kaada keitinvesi pois kypsien vihannesten joukosta, jätä noin puoli litraa keitinlientä sivuun. Puristele vihanneksista harson läpi neste pois ja laita vihannekset kattilaan, lisää kerma ja puolet voista, muussaa survimella.

Ota paahtunut/palanut sipulin puolikas pois uunista, lisää ulkopinta (kuori myös) lihan rasvapannulle, lisää myös osa sivuun laitettua kasvisten keitinlientä, keitä kasaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Ota karamellisoituneet juurekset pois uunista. 

Ota sipuli pois lihan rasvapannulta ja lisää osa kasvismuusin sekaan, loput liemestä annoskulhoon. Paista liha kuumalla pannulla molemmin puolin että liha saa todella tumman pinna, jätä liha roseeksi sisältä. Kokoa annos.

Parhaat ruokaohjelmat