MasterChef: Naudan Rib cap – Sirin resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.
Ainekset
- naudan puolikas flank
- 2 ja 2 eri väristä porkkanaa
- 1 palsternakka
- ¼ fenkoli
- 1 varsi kevätsipulia
- 50 g voita
- puoli desiä kermaa
- 2 rkl hunajaa
- puolikas sipuli
- 2 dl kasvislientä
- suolaa oman maun mukaan
- pippuria oman maun mukaan
- 2 l vettä
- 2 rkl öljyä
Valmistusohje
Pistä 2 l vettä kiehumaan ja lisää kasvisliemi. Ota kalvot ja rasva pois rib capin pinnalta, pistä liha ja roippeet sivuun. Pilko kasvikset ja juurekset.
Laita kasvikset kattilaan kiehumaan, pois lukien sipulit. Pistä lihan roippeet pannulle keskilämmölle, sulata rasvoista liemipohja.
Polta sipulin ulkopinta (kuorineen) uunissa 200 asteessa. Laita juurekset pellille, lisää öljy, suola, pippuri ja hunaja, sekoita, laita uuniin 200 asteeseen.
Kaada keitinvesi pois kypsien vihannesten joukosta, jätä noin puoli litraa keitinlientä sivuun. Puristele vihanneksista harson läpi neste pois ja laita vihannekset kattilaan, lisää kerma ja puolet voista, muussaa survimella.
Ota paahtunut/palanut sipulin puolikas pois uunista, lisää ulkopinta (kuori myös) lihan rasvapannulle, lisää myös osa sivuun laitettua kasvisten keitinlientä, keitä kasaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Ota karamellisoituneet juurekset pois uunista.
Ota sipuli pois lihan rasvapannulta ja lisää osa kasvismuusin sekaan, loput liemestä annoskulhoon. Paista liha kuumalla pannulla molemmin puolin että liha saa todella tumman pinna, jätä liha roseeksi sisältä. Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia