MasterChef: Naudan Entrecote-pihvi – Marinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.
Ainekset
- 200 g hyvää naudan entrecotea
- 3 isoa perunaa ohueina suikaleina
- porkkanaa
- herkkusieniä
Punaviinikastike
- salottisipuli,
- 1,5 dl punaviiniä
- iso nokare voita
- laakerinlehti
- balsamicoa
- suolaa
- pippuria
- 1,5 dl lihalientä
Valmistusohje
Perunat paistetaan öljyssä rapeiksi, porkkanat maustetaan hunajalla ja voilla ja nostetaan uunivuokaan miedolle lämmölle (n.140 astetta) tunniksi.
Herkkusienet paistetaan voissa ja maustetaan suolalla ja pippurilla.
Pihvi paistetaan ruskistetussa voissa n.1min.puoli, kääritään folioon ja laitetaan uuniin n.10 min.
Annetaan tämän jälkeen levätä n.20 min pöydällä foliossa.
Leikataan ohuiksi viipaleiksi ja asetetaan lautaselle perunan,porkkanan ja sienten kera.
Punaviinikastike keitetään kokoon ja siivilöidään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan