MasterChef: Naudan Entrecote-pihvi – Marinan resepti

mc_eps3_tehtava_annos_marina_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.

Ainekset

  • 200 g hyvää naudan entrecotea
  • 3 isoa perunaa ohueina suikaleina
  • porkkanaa
  • herkkusieniä

Punaviinikastike

  • salottisipuli,
  • 1,5 dl punaviiniä
  • iso nokare voita
  • laakerinlehti
  • balsamicoa
  • suolaa
  • pippuria
  • 1,5 dl lihalientä

Valmistusohje

Perunat paistetaan öljyssä rapeiksi, porkkanat maustetaan hunajalla ja voilla ja nostetaan uunivuokaan miedolle lämmölle (n.140 astetta) tunniksi.

Herkkusienet paistetaan voissa ja maustetaan suolalla ja pippurilla.

Pihvi paistetaan ruskistetussa voissa n.1min.puoli, kääritään folioon ja laitetaan uuniin n.10 min.

Annetaan tämän jälkeen levätä n.20 min pöydällä foliossa.

Leikataan ohuiksi viipaleiksi ja asetetaan lautaselle perunan,porkkanan ja sienten kera.

Punaviinikastike keitetään kokoon ja siivilöidään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.