MasterChef: Munakoisocrepet ja mangojugurtti – Petra V:n ja Santun resepti
MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa tehtiin vegaanista katuruokaa.
Mangokookosjugurtti
- 4 dl kaurakookosjugurtti
- 200 g mangoa
- 1,5 dl kookosmaito
- 2 rkl kookoshiutale
- 2 rkl sokeria
Chilimango
- 200 g mangoa
- 1 rkl chiliä
Paahdettu pähkinäkaura
- 100 g pekaanipähkinä
- 50 g kaurahiutale
- 1 limetti
- 1 rkl kookoshiutale
- 3 rkl sokeria
Letut
- 100 g maissijauho
- 100 g venhäjauho
- 300 g vettä
- suolaa
- pippuria
- kuminaa
- juustokuminaa
- raastettua inkivääriä
- limen kuorta
- öljyä
- aniksen ja korianterin siemeniä
- kourallinen tuoretta korianteria
- 6 tomaattia
- vihreä chili
- öljyä
- suolaa
- sokeria
- cayennepippuria
- chilijauhetta
- kanelitankojuustokumina
- 2 munakoisoa
- tuoretta korianteria
- 4 kevätsipulia
Valmistusohje
Mangokookosjugurtti: sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella keskenään
Paahdettu pähkinäkaura. laita pähkinät ja kaurahiutale kuumalle pannulle, paahda kuivana. kun hieman paahtunut lisää sokeri ja kookoshiutale, kuumenna kunnes sokeri tarttunut. ota pannu liedeltä ja lisää lopuksi limen kuori raastettuna ja limen mehu. anna jäähtyä.
CHILIMANGO: Leikkaa mango 1 x 1 cm kuutioiksi. Mausta sokerilla ja chilillä. Sekoita huolellisesti ja vie jääkaappiin vetäytymään.
LETTUTAIKINA: Sekoita kulhossa 50%-50% vehnä- ja maissijauhoa. Lisää 1,5-kertainen määrä vettä ja 2 rkl öljyä. Mausta runsaalla suolalla ja laita vetäytymään. Vetäytymisen jälkeen mausta runsaalla kurkumalla sekä juustokuminalla, tuoreella raastetulla inkiväärillä, yhden limen raastetulla kuorella, paahdetuilla aniksen ja korianterin siemenillä ja silputulla korianterilla.
Lohko tomaatit, poista vihreästä chilistä siemenet ja pilko. Asettele uunipellille ja mausta rikotulla kanelitangolla, suolalla, mustapippurilla ja juustokuminalla. Pirskottele päälle öljyä. Paista 240 asteessa grillivastuksen alla 25 minuuttia tai kunnes tomaatit alkavat tummua. Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi.
Viipaloi munakoisot n. 1cm paksuisiksi viipaleiksi. Itketä viipaleet suolalla kummaltakin puolella ja kuivaa. Mausta chilijauheella, mustapippurilla, juustokuminalla, suolalla, cayennepippurilla ja aniksella. Pirskottele päälle öljyä ja hiero mausteet munakoisojen pintaan. Paahda 260 asteessa 20 minuuttia kunnes munakoisot ovat kunnolla pehmenneet.
Nosta letuille ensin tomaattikastiketta, sitten kolme munakoisoviipaletta ja mausta kookoslastuilla, korianterilla ja silputulla kevätsipulilla. Kääri.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa