Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Mummolan takapiha – Adelen resepti

Julkaistu 02.11.2023 15:24

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kahdeksannen jakson resepti.

Ainekset

  • 300 g rosamunda perunaa
  • 5 kynttä valkosipulia
  • 6 oksaa persilja
  • 2 rkl suolaa
  • 130 g keitinlientä
  • 150 g kermaa
  • Ruislepä
  • 50 g voita
  • 20 g rypsiöljyä
  • 6 oksaa timjamia
  • 2 kpl kiinteää perunaa
  • 2 rkl kirjolohenmätiä
  • 3 pnt lipstikkaa
  • 300 g öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 30 g valkoviinietikkaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 60 g sokeria
  • 90 g vettä
  • 1 kpl lila porkkana
  • 1 kpl keltainen porkkana
  • Retiisi
  • Jääpaloja
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 kpl sitruuna
  • Kukkia ja kuivattua tillinkukkaa

Valmistusohje

Keitä perunat valkosipulilla ja persiljalla sekä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Siivilöi liemi talteen. Laita tehosekoittimeen 300g perunaa, 120g keitinlientä sekä kerma. Aja nopeasti sileäksi. Laita sifoniin ja panosta kahdella patruunalla. 

Leikkaa ruisleivästä kuori pois, leikkaa kuutioiksi ja aja tehosekoittimessa muruksi. Paista rapeaksi öljy-voi seoksessa valkosipulin ja timjamin kanssa. 

Kiehauta etikka, sokeri, suola ja vesi. Leikkaa mandoliinilla ohutta viipaletta kuorituista porkkanoista. Jaa eri kippoihin väreittäin. Kaada pikkeliliemi porkkanoiden päälle ja jäähdytä nopeasti.

Laita tehosekoittimeen lipstikat, öljy sekä suola. Aja kunnes tehosekoittimesta nousee höyryä. Siivilöi harsoliinan läpi. 

Laita kulhoon jääpaloja ja vettä. Tee mandoliinilla ohutta viipaletta retiisistä ja laita jääveteen rapeutumaan. Esille laittaessa mausta sitruunalla, suolalla ja oliiviöljyllä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Silakkapihvit, perunamuusi, mäti-tillikastike ja marinoitua fenkolia, Markun reseptiMasterChef Suomi: Raparperisalsaa, pikkelöityä punakaali-porkkanasalaattia tortillan sisällä, Erikan reseptiMasterChef: Härkätartaria, pikkelöityä kantarellia ja sipulikreemiä – sininen joukkueMasterChef: Sieniperunarieska – punainen joukkueMasterChef: Ankkaa ja porkkanaa – Matiaksen reseptiMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka