Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Härkätartaria, pikkelöityä kantarellia ja sipulikreemiä – sininen joukkue

Julkaistu 02.11.2023 15:02

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa valmistetaan herkkuja ensi-iltaan.

Ainekset

  • 1 kg naudan ulkopaistia
  • 100 g sinapinsiemeniä
  • 5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 kg sokeria
  • 1 pnt ruohosipulia
  • 4 kpl kananmunaa
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 4 rkl dijonia
  • Suolaa
  • 300 g suppilovahveroita
  • 300 g mustatorvisieniä
  • 2 dl sherryetikkaa
  • 4 kpl sipulia
  • 300 g kantarellia

Valmistusohje

Keitä pikkeliliemi, 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä.

Putsaa kantarellit ja kaada pikkeliliemi päälle. Anna maustua kylmässä.

Keitä sinapinsiemeniä suolavedessä n. 4 minuuttia, siivilöi ja kaada pikkeliliemi päälle. Anna maustua kylmässä.

Leikkaa ulkopaisti pieniksi tangoiksi. Punnaa paljon lihaa on ja laske tästä painosta 2% suola. Sekoita suola ja 2 rkl dijonsinappia lihaan ja aja lihamyllyllä. Sekoita ajettuun lihaan jäähtyneet sinapinsiemenet sekä hienoksi leikattu ruohosipuli.

Leikkaa sipulit ohuiksi siivuiksi ja paista öljyssä pannulla kunnes kauniin ruskea väri. Aja tehosekoittimessa sileäksi. Laita majoneesia varten kulhoon 4 kpl keltuaisia, 2 rkl dijonsinappia, 2 rkl sherryetikkaa, suolaa ja sokeria. Aja sauvasekoittimella ja samalla lisää öljy ohuena nauhana. Sekoita jäähtynyt sipulipyree majoneesiin ja tarkista maut. Mausta tarvittaessa suolalla.

Kiehauta 2 dl sherryetikkaa, 0,5 dl sokeria ja 15 g suolaa. Lisää 5 dl öljyä, emulgoi ja pullota.

Putsaa mustatorvisienet sekä suppilovahverot ja revi pienemmiksi. Sekoita kulhossa, mausta suolalla ja sherryvinaigrettella. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Omenaista röstiperunaa, riekon rintaa ja omenaista kaalisalaattia, Iinan reseptiMasterChef: Mummolan takapiha – Adelen reseptiMasterChef: Naudan kieltä, karhunlaukkapistouta, parmesankreemiä ja rapeaa sipulia – Eevan reseptiMasterChef: Ankkaa ja porkkanaa – Matiaksen reseptiMasterChef: Pulpo ja soijakastike – Favion reseptiMasterChef: Pietarin Poronkäristys – Pietarin resepti
MasterChefMasterChef-reseptitAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti