MasterChef: Muistoja Välimereltä – Marinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.
Ainekset
- 300 g sinisimpukoita tai vihersimpukoita
- 6 valkosipulikynttä
- 100 g voita
- 1,5 dl kermaa
- 1 rkl creme fraichea
- 1,5 dl valkoviiniä
- palsternakka suikaleita, yrttejä ja syötäviä kukkia koristeluun
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
Simpukat keitetään 5 minuuttia valkoviini-voi seoksessa. Asetetaan lautaselle, saa hieman jäähtyä.
Kastike keitetään kermasta, voista ja creme fraichesta. Maustetaan sitruunalla. Kastike lusikoidaan halkaistujen simpukoiden päälle ja gratinoidaan uunissa n 6 min.
Koristellaan palsternakkalastuilla, sitruunalohkoilla ja yrteillä. Tarjoillaan sitruuna aiolin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa