Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Merianturaa beurre blanc – Santun resepti

Julkaistu 12.04.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kilpailijoiden mysteeriboxista paljastuu 90 minuuttia aikaa, jonka kilpailijat saavat itse jakaa kahdelle kokkauskierrokselle.

Ainekset

  • 1 meriantura
  • 300 g voita
  • 1,5 dl valkoviini
  • 5 cl valkoviinietikka
  • 3 dl kalalientä
  • 2 kanansiipeä
  • 1 shalottisipuli
  • nippu timjamia
  • 100 g vihreitä papuja
  • 4-5 kesäporkkanaa
  • suolaa, pippuria ja öljyä
  • 3 valkosipulin kynttä

Valmistusohje

Fileoi meriantura. Jätä nahka päälle, sillä se suojelee kalaa paistamisen aikana. Kaksi filettä per annos.

Paahda kanansiipiä tilkassa öljyä niin, että niistä irtoaa mahdollisimman paljon rasvaa. Lisää hienonnettu shalottisipuli, valkosipuli ja nippu timjamia ja paista kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Lisää valkoviinietikka ja anna haihtua. Lisää valkoviini ja keitä siirappimaiseksi. Lisää kalaliemi ja redusoi alle puoleen. Vähennä lämpöä huomattavasti tai nosta pannu pois suoralta lämmöltä. Kuutioi voi ja lisää pari palaa kerrallaan samalla sekoittaen. Kun edelliset palat ovat saostuneet kastikkeeseen, lisää seuraavat. Yhteensä kastikkeeseen menee n. 200-250g voita. Siivilöi valmis kastike tarjoilukulhoon.

Keitä papuja hyvin suolatussa kiehuvassa vedessä 3-4 minuuttia. Siivilöi ja siirrä suoraan jääveteen, jotta kypsyminen loppuu.

Mausta anturafileet suolalla ja hennosti pippurilla. Kuumenna paistinpannu kunnolla, lisää tilkka öljyä ja paista halkaistuja porkkanoita sekä anturafileitä nahkapuoli alaspäin. Lisää vähintään 50g voita sekä muutama oksa timjamia ja lusikoi sekä porkkanoiden että anturafileiden päälle kuumaa timjamivoita kunnes porkkanat pehmenevät ja anturoiden liha alkaa muuttua läpikuultavasta vaaleaksi. Tässä menee viitisen minuuttia. Käännä fileet ja paista voissa vielä minuutti. Nosta porkkanat ja fileet ritilälle lepäämään. Nylje fileistä nahka pois ja imeytä niistä ja porkkanoista ylimääräinen rasva paperilla pois.

Käytä pavut paistinpannulla voissa, jotta ne aivan hieman pehmenevät ja lämpenevät. Tässä ei saa kestää minuuttia, vaan mieluummin alle 30 sek.

Aseta kastike lautaselle. Sen päälle pavut ja sitten anturafileet. Porkkanat reunoille. Purista päälle tuoreen sitruunan mehua.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kanaballotine voi-valkosipuliruoholeivityksellä, Sofian reseptiMasterChef Suomi: Kananfilettä, Nean reseptiMasterChef Suomi: Metsästäjän kanaa kahdelle, Samun reseptiMasterChef Suomi: Kana salviavoilla ja sahramirisotto, Nean reseptiMasterChef: Siikaa en papillote – Santun reseptiMasterChef: Naudan Ribeye-pihvi – Santun resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti