MasterChef: Matcha Pannacotta – Niklaksen lisuke
MasterChef Suomi -kauden 10. jaksossa valmistettiin souffle.
Pohja
- 250 ml Maitoa
- 20 g Tummaa suklaata raastettuna / rouhittuna
- 50 g Sokeria
Jauhoseos
- 40 g Erikoishienoja vehnäjauhoja
- 20 g Kaakaojauhetta
- Kevyt valkuaisvaahto
- 8 valkuaista
- 30 g Sokeria
- Vuoan voitelu
- 50 g Tumma suklaa rouhittuna / raastettuna
- 50 g Voita
Lisuke
- 2 dl Maitoa
- 2 dl Kermaa
- 1 rkl Matchajauhetta
- 2 kpl Liivatelehteä
- Sokeria maun mukaan
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen.
Lämmitä maito, 20 g tummaa suklaata ja sokeri, jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi jauho ja kaakaojauho kulhoon.
Sekoita maito jauhoihin osissa, kunnes massa on tasaista. Kypsennä jauho-maito -seos kevyellä lämmöllä kattilassa jatkuvasti vispaten kunnes kiehahtaa ja seos sakeutuu.
Jäähdytä pohja. Voitele souffle-vuoat kahdesti. Viilennä vuoat välissä ja toisella voitelulla kuorruta raastetulla
suklaalla niin, että suklaa peittää vuoan sisäpuolelta kokonaan tasaisesti.
Vispaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ’’soft peak’’ ja lisää sokeria pikkuhiljaa vatkauksen aikana.
Lisää 1/4 osa valkuaisista suklaapohjaan voimakkaasti vatkaten niin, että base pehmenee. Lisää lopuksi valkuaiset kevyesti nostellen ja jaa pieniin souffle-vuokiin. Kopauta vuoat kevyesti pöytään, tasoita paletilla ja pyyhi reunan ympäriltä sormea käyttäen niin, että syntyy kouru.
Paista 230 asteessa n. 10-13 minuuttia.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna maito, kerma, sokeri ja matchajauhe. Lisää liivatteet ja jaa seos tarjoilukippoihin. Siirrä kylmään tekeytymään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
MasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu naudan sisäfile, perunagratiini ja punaviinikastike, Pilvin resepti