Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Marinoidut marjat – Pietarin lisuke

Julkaistu 11.04.2023 20:40

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden 10. jaksossa valmistettiin souffle.

Pohja

  • 250 ml Maitoa
  • 20 g Tummaa suklaata raastettuna / rouhittuna
  • 50 g Sokeria

Jauhoseos

  • 40 g Erikoishienoja vehnäjauhoja
  • 20 g Kaakaojauhetta
  • Kevyt valkuaisvaahto
  • 8 valkuaista
  • 30 g Sokeria
  • Vuoan voitelu
  • 50 g Tumma suklaa rouhittuna / raastettuna
  • 50 g Voita

Lisuke

  • 2 dl Sokeri
  • 2 dl Vesi
  • 2 dl Erilaisia marjoja
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 1 tl Kardemumma

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen.

Lämmitä maito, 20 g tummaa suklaata ja sokeri, jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi jauho ja kaakaojauho kulhoon.

Sekoita maito jauhoihin osissa, kunnes massa on tasaista. Kypsennä jauho-maito -seos kevyellä lämmöllä kattilassa jatkuvasti vispaten kunnes kiehahtaa ja seos sakeutuu.

Jäähdytä pohja. Voitele souffle-vuoat kahdesti. Viilennä vuoat välissä ja toisella voitelulla kuorruta raastetulla

suklaalla niin, että suklaa peittää vuoan sisäpuolelta kokonaan tasaisesti.

Vispaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ’’soft peak’’ ja lisää sokeria pikkuhiljaa vatkauksen aikana.

Lisää 1/4 osa valkuaisista suklaapohjaan voimakkaasti vatkaten niin, että base pehmenee. Lisää lopuksi valkuaiset kevyesti nostellen ja jaa pieniin souffle-vuokiin. Kopauta vuoat kevyesti pöytään, tasoita paletilla ja pyyhi reunan ympäriltä sormea käyttäen niin, että syntyy kouru.

Paista 230 asteessa n. 10-13 minuuttia. Lisää vesi sekä sokeri kattilaan ja kiehauta niin, että sokeri on liuennut. Lisää vanilja ja kardemumma.  Jäähdytä ja sekoita lientä marjoihin. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Punaherukka-eclair, Sininen joukkueMasterChef: Kylmä kahvi kaunistaa – Oodi keittäjille – Johannan reseptiMasterChef: Mangomelba ja Ranskankermamousse – Saijan lisukeMasterChef: Matcha Pannacotta – Niklaksen lisukeMasterChef: Sitruunaa ja suklaata – Joonaksen reseptiSuklaafondant
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti