Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Mansikoita ja mozzarellaa – Teemu V:n resepti

Julkaistu 22.03.2022 20:10

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Savustettu mozzarella

  • 1 pallo mozzarellaa
  • 2 tl savustuspurut

Suolainen keksi

  • 1 dl vehnäjauho
  • 50 g voita
  • 40 g sokeria
  • 1 tl mansikka suolaa

Mansikkasuola

  • 4 rkl suolaa
  • 1 d kuivattua mansikkaa

Mansikkakaviaari

  • 4 dl mansikoita
  • 4 g agar agar jauhe
  • 1 tl tomusokeri
  • 1 l rypsiöljy

Mansikkakompotti

  • 2 dl mansikoita
  • 2 rkl balsamietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 3 rkl vettä

Valmistusohje

SAVUSTETTU MOZZARELLA: Revi mozzarellapallot puolikkaiksi, aseta vuokaan ritilälle juustot ja savusta kelmun alla n. 10 min.

MANSIKKASUOLA: Lisää kuivatut mansikat ja suola blenderiin. Sekoita pölyksi ja käytä siivilän läpi.

MANSIKKAKOMPOTTI: Lisää kaikki raaka-aineet kattilaan, keitä miedolla lämmöllä, kunnes hieman jäykistynyt. Siivilöi ylimääräinen liemi pois.

SUOLAINEN KEKSI: Sekoita kaikki ainekset taikinaksi. Levitä uunipellille ohueksi levyksi, paista 170-asteisessa uunissa 10 min tai kunnes kullan värinen.

MANSIKKAKAVIAARI: Laita öljypullo jäähtymään. Mehusta mansikat mehulingolla. Keitä 100 ml mansikkamehua ja 4 g agar agar jauhetta sekä sokeri. Keitä liemeksi. Tiputa pipetin avulla liemitippoja jäähtyneeseen öljyyn. Kaada lävikön läpi ja huuhtele kaviaareista ylimääräinen öljy.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin reseptiMasterChef Suomi: Mascarpone-raparperi tuulihatut, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Rapaperileivos marengilla, Markun reseptiMasterChef Suomi: Omenablondie, Josen reseptiMasterChef: Karibian unelma – Teemu V:n reseptiKoko Suomi leipoo: Riimihärkätuulihatut
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti