MasterChef: Mansikoita ja mozzarellaa – Teemu V:n resepti

mc_eps8_teemu_v_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Savustettu mozzarella

  • 1 pallo mozzarellaa
  • 2 tl savustuspurut

Suolainen keksi

  • 1 dl vehnäjauho
  • 50 g voita
  • 40 g sokeria
  • 1 tl mansikka suolaa

Mansikkasuola

  • 4 rkl suolaa
  • 1 d kuivattua mansikkaa

Mansikkakaviaari

  • 4 dl mansikoita
  • 4 g agar agar jauhe
  • 1 tl tomusokeri
  • 1 l rypsiöljy

Mansikkakompotti

  • 2 dl mansikoita
  • 2 rkl balsamietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 3 rkl vettä

Valmistusohje

SAVUSTETTU MOZZARELLA: Revi mozzarellapallot puolikkaiksi, aseta vuokaan ritilälle juustot ja savusta kelmun alla n. 10 min.

MANSIKKASUOLA: Lisää kuivatut mansikat ja suola blenderiin. Sekoita pölyksi ja käytä siivilän läpi.

MANSIKKAKOMPOTTI: Lisää kaikki raaka-aineet kattilaan, keitä miedolla lämmöllä, kunnes hieman jäykistynyt. Siivilöi ylimääräinen liemi pois.

SUOLAINEN KEKSI: Sekoita kaikki ainekset taikinaksi. Levitä uunipellille ohueksi levyksi, paista 170-asteisessa uunissa 10 min tai kunnes kullan värinen.

MANSIKKAKAVIAARI: Laita öljypullo jäähtymään. Mehusta mansikat mehulingolla. Keitä 100 ml mansikkamehua ja 4 g agar agar jauhetta sekä sokeri. Keitä liemeksi. Tiputa pipetin avulla liemitippoja jäähtyneeseen öljyyn. Kaada lävikön läpi ja huuhtele kaviaareista ylimääräinen öljy.

Parhaat ruokaohjelmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja