MasterChef: Mansikoita ja mozzarellaa – Teemu V:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Savustettu mozzarella
- 1 pallo mozzarellaa
- 2 tl savustuspurut
Suolainen keksi
- 1 dl vehnäjauho
- 50 g voita
- 40 g sokeria
- 1 tl mansikka suolaa
Mansikkasuola
- 4 rkl suolaa
- 1 d kuivattua mansikkaa
Mansikkakaviaari
- 4 dl mansikoita
- 4 g agar agar jauhe
- 1 tl tomusokeri
- 1 l rypsiöljy
Mansikkakompotti
- 2 dl mansikoita
- 2 rkl balsamietikkaa
- 2 rkl sokeria
- 3 rkl vettä
Valmistusohje
SAVUSTETTU MOZZARELLA: Revi mozzarellapallot puolikkaiksi, aseta vuokaan ritilälle juustot ja savusta kelmun alla n. 10 min.
MANSIKKASUOLA: Lisää kuivatut mansikat ja suola blenderiin. Sekoita pölyksi ja käytä siivilän läpi.
MANSIKKAKOMPOTTI: Lisää kaikki raaka-aineet kattilaan, keitä miedolla lämmöllä, kunnes hieman jäykistynyt. Siivilöi ylimääräinen liemi pois.
SUOLAINEN KEKSI: Sekoita kaikki ainekset taikinaksi. Levitä uunipellille ohueksi levyksi, paista 170-asteisessa uunissa 10 min tai kunnes kullan värinen.
MANSIKKAKAVIAARI: Laita öljypullo jäähtymään. Mehusta mansikat mehulingolla. Keitä 100 ml mansikkamehua ja 4 g agar agar jauhetta sekä sokeri. Keitä liemeksi. Tiputa pipetin avulla liemitippoja jäähtyneeseen öljyyn. Kaada lävikön läpi ja huuhtele kaviaareista ylimääräinen öljy.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti