MasterChef: Mansikkarisotto – Teemu I:n resepti

mc_eps8_teemu_i_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Ainekset

  • 200 g mansikoita
  • 2 dl risottoriisiä 2dl
  • 1 rkl mascarpone
  • 100 g voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 salottisipuli
  • n. 1l kasvislientä
  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Valmista pikkeliliemi (esim 1-2-3 liemi) - kun pikkeliliemi on valmis lisää siivuttuja mansikoita pikkeliliemeen.

Survo mansikat teho- tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla ja siivilöi.

Lämmitä kasvisliemi.

Ruskista puolet voista ja laita sivuun.

Pilko salottisipuli ja lisää kuullota kevyesti pannulla.

Lisää pannulla riisi ja kuullota hetki jotta riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi.

Lisää valkoviini ja redusoi se muutamaan ruokalusikkaan.

Lisää kuumaa lientä vähän kerrallaan ja sekoita risottoa jatkuvasti.

Lisää mansikkasose ja jatka kypsennystä.

Kun risotto on al dente ota pois lämmöltä ja lisää loput voista.

Lisää mascarpone risottoon ja viimeistele pikkelöydyilla mansikoilla, tuoreilla mansikoilla ja mansikan kukilla ja lehdillä.

Lisää ruskeaa voita ja mustapippuria päälle ja NAUTI!

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!