Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Mansikkarisotto – Teemu I:n resepti

Julkaistu 22.03.2022 20:10

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 200 g mansikoita
  • 2 dl risottoriisiä 2dl
  • 1 rkl mascarpone
  • 100 g voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 salottisipuli
  • n. 1l kasvislientä
  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Valmista pikkeliliemi (esim 1-2-3 liemi) - kun pikkeliliemi on valmis lisää siivuttuja mansikoita pikkeliliemeen.

Survo mansikat teho- tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla ja siivilöi.

Lämmitä kasvisliemi.

Ruskista puolet voista ja laita sivuun.

Pilko salottisipuli ja lisää kuullota kevyesti pannulla.

Lisää pannulla riisi ja kuullota hetki jotta riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi.

Lisää valkoviini ja redusoi se muutamaan ruokalusikkaan.

Lisää kuumaa lientä vähän kerrallaan ja sekoita risottoa jatkuvasti.

Lisää mansikkasose ja jatka kypsennystä.

Kun risotto on al dente ota pois lämmöltä ja lisää loput voista.

Lisää mascarpone risottoon ja viimeistele pikkelöydyilla mansikoilla, tuoreilla mansikoilla ja mansikan kukilla ja lehdillä.

Lisää ruskeaa voita ja mustapippuria päälle ja NAUTI!

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Buldak-kanaa sinihuomejuustolla ja pikkelöytyä valkoretikkaa, TheMasterChef: Kuhaa ja kukkakaalia – Sininen joukkueMasterChef: Amelie – Santun reseptiMasterChef: Hummeria ja mustajuurta – Santun reseptiMasterChef: Mansikkaiset retikkarulla – Teemu I:n reseptiMasterChef: Kuhaa ja mansikkaa – Jennyn resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti