MasterChef: Mangomelba ja Ranskankermamousse – Saijan lisuke

MasterChef_Suomi_2023_eps10_annos_souffle_SAIJA_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden 10. jaksossa valmistettiin souffle.

Pohja

  • 250 ml Maitoa
  • 20 g Tummaa suklaata raastettuna / rouhittuna
  • 50 g Sokeria

Jauhoseos

  • 40 g Erikoishienoja vehnäjauhoja
  • 20 g Kaakaojauhetta
  • Kevyt valkuaisvaahto
  • 8 valkuaista
  • 30 g Sokeria
  • Vuoan voitelu
  • 50 g Tumma suklaa rouhittuna / raastettuna
  • 50 g Voita

Lisuke

  • 1 kpl Tuore mango
  • 2 rkl Sokeria (melba)
  • 2 rkl vettä
  • 2 dl Ranskankermaa
  • 1 dl Kuohukermaa
  • 1 rkl Sokeria (mousse)
  • 1 tl Vaniljauutetta

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen.

Lämmitä maito, 20 g tummaa suklaata ja sokeri, jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi jauho ja kaakaojauho kulhoon.

Sekoita maito jauhoihin osissa, kunnes massa on tasaista. Kypsennä jauho-maito -seos kevyellä lämmöllä kattilassa jatkuvasti vispaten kunnes kiehahtaa ja seos sakeutuu.

Jäähdytä pohja. Voitele souffle-vuoat kahdesti. Viilennä vuoat välissä ja toisella voitelulla kuorruta raastetulla

suklaalla niin, että suklaa peittää vuoan sisäpuolelta kokonaan tasaisesti.

Vispaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ’’soft peak’’ ja lisää sokeria pikkuhiljaa vatkauksen aikana.

Lisää 1/4 osa valkuaisista suklaapohjaan voimakkaasti vatkaten niin, että base pehmenee. Lisää lopuksi valkuaiset kevyesti nostellen ja jaa pieniin souffle-vuokiin. Kopauta vuoat kevyesti pöytään, tasoita paletilla ja pyyhi reunan ympäriltä sormea käyttäen niin, että syntyy kouru.

Paista 230 asteessa n. 10-13 minuuttia.

Leikkaa mangoista liha ja siirrä tehosekoittimeen. Lisää vesi ja sokeri. Aja tasaiseksi kastikkeeksi.  Vatkaa ranskankermasta ja kuohukermasta kuohkea mousse ja mausta sokerilla sekä vaniljauutteella. 



Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.