MasterChef: Mangomelba ja Ranskankermamousse – Saijan lisuke
MasterChef Suomi -kauden 10. jaksossa valmistettiin souffle.
Pohja
- 250 ml Maitoa
- 20 g Tummaa suklaata raastettuna / rouhittuna
- 50 g Sokeria
Jauhoseos
- 40 g Erikoishienoja vehnäjauhoja
- 20 g Kaakaojauhetta
- Kevyt valkuaisvaahto
- 8 valkuaista
- 30 g Sokeria
- Vuoan voitelu
- 50 g Tumma suklaa rouhittuna / raastettuna
- 50 g Voita
Lisuke
- 1 kpl Tuore mango
- 2 rkl Sokeria (melba)
- 2 rkl vettä
- 2 dl Ranskankermaa
- 1 dl Kuohukermaa
- 1 rkl Sokeria (mousse)
- 1 tl Vaniljauutetta
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen.
Lämmitä maito, 20 g tummaa suklaata ja sokeri, jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi jauho ja kaakaojauho kulhoon.
Sekoita maito jauhoihin osissa, kunnes massa on tasaista. Kypsennä jauho-maito -seos kevyellä lämmöllä kattilassa jatkuvasti vispaten kunnes kiehahtaa ja seos sakeutuu.
Jäähdytä pohja. Voitele souffle-vuoat kahdesti. Viilennä vuoat välissä ja toisella voitelulla kuorruta raastetulla
suklaalla niin, että suklaa peittää vuoan sisäpuolelta kokonaan tasaisesti.
Vispaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ’’soft peak’’ ja lisää sokeria pikkuhiljaa vatkauksen aikana.
Lisää 1/4 osa valkuaisista suklaapohjaan voimakkaasti vatkaten niin, että base pehmenee. Lisää lopuksi valkuaiset kevyesti nostellen ja jaa pieniin souffle-vuokiin. Kopauta vuoat kevyesti pöytään, tasoita paletilla ja pyyhi reunan ympäriltä sormea käyttäen niin, että syntyy kouru.
Paista 230 asteessa n. 10-13 minuuttia.
Leikkaa mangoista liha ja siirrä tehosekoittimeen. Lisää vesi ja sokeri. Aja tasaiseksi kastikkeeksi. Vatkaa ranskankermasta ja kuohukermasta kuohkea mousse ja mausta sokerilla sekä vaniljauutteella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Taivaallinen omenahillo
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku