Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Maksaa ja maa-artisokkaa – Jonin resepti

Julkaistu 04.04.2023 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden yhdeksännessä jaksossa valmistettiin perinneruokia.

Ainekset

  • 2 kpl(150g/per syöjä) Naudan maksaa
  • 0,5 dl Ruisjauhoja
  • 0,5 dl Vehnäjauhoja
  • 1 kpl Kananmuna
  • 5 kpl Maa-artisokkaa
  • 1 dl Puolukkaa
  • 1 pkt Pekonia
  • 1 kpl Suolakurkku
  • 1 dl Punaviiniä
  • 1 kpl Sipuli
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi
  • 1 kpl Porkkana
  • 1 dl Kermaa
  • 1 tl Agar agar
  • Suolaa
  • Pippuria

Valmistusohje

SAVUSTETTU MAA-ARTISOKKAPYRE: Puolita maa-artisokat ja keitä vedessä kypsäksi. Irrota osasta maa-artisokista kuori koristelua varten. Savusta maa-artisokkia n. 10 minuuttia. Lisää artisokat tehosekoittimeen voin ja kerman kanssa, mausta suolalla ja pippurilla. Laita pursotinpussiin.

PUOLUKKAGEELI: Aja puolukat tehosekoittimessa ja siivilöi sattumat.

Lisää kattilaan tilkka vettä ja kuumenna kiehuvaksi, poraa sauvasekoittimella 1tl agar-jauhetta puolukan sekaan. Siirrä jääkaappiin hyytelöitymään. Kun geeli on asettunut, aja sileäksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella sileäksi ja laita pursotinpussiin.

PEKONIMURU ja MAA-ARTISOKKASIPSIT: Paista pekonit rapeiksi uunissa ja aja kutterissa muruksi.

Uppopaista maa-artisokan kuoret rapeiksi 180 asteessa.

KERMAINEN PUNAVIINIKASTIKE: Kuullota sipulit ja porkkana pannulla, lisää punaviini ja keitä kasaan. Lisää joukkoon 3dl lihalientä ja keitä puoleen.

Siivilöi kastike ja keitä vielä hetki kasaan, mausta rosmariinin oksalla.

Lisää kerma ja poraa joukkoon ruokalusikallinen voita.

MAKSA: Poista maksaviipaleista kalvot. Riko kananmunan rakenne lautaselle. Sekoita keskenään ruis- ja vehnäjauhot. Kasta maksapihvit munaan molemmin puolin. Kääntele ne sitten jauhoseoksessa.

Paista viipaleita molemmin puolin rasvassa pannulla, miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia molemmilta puolilta.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Pääruoka – Japanilainen ateria, paahdettua ankkaa, japanilainen riisi, purjo-kevätsipulisalaatti, Markun reseptiMasterChef Suomi: Loaded uuniperuna, Iinan ja Taijan reseptiMasterChef Suomi: Pehmeäkuoriset taskuraputacot ja mangosalsa, Samulin ja Markun reseptiMasterChef Suomi: Perunakranssi, T-pihvi, punaviinikastike ja valkosipuli-sahrami-vihannekset, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti