SAVUSTETTU MAA-ARTISOKKAPYRE: Puolita maa-artisokat ja keitä vedessä kypsäksi. Irrota osasta maa-artisokista kuori koristelua varten. Savusta maa-artisokkia n. 10 minuuttia. Lisää artisokat tehosekoittimeen voin ja kerman kanssa, mausta suolalla ja pippurilla. Laita pursotinpussiin.
PUOLUKKAGEELI: Aja puolukat tehosekoittimessa ja siivilöi sattumat.
Lisää kattilaan tilkka vettä ja kuumenna kiehuvaksi, poraa sauvasekoittimella 1tl agar-jauhetta puolukan sekaan. Siirrä jääkaappiin hyytelöitymään. Kun geeli on asettunut, aja sileäksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella sileäksi ja laita pursotinpussiin.
PEKONIMURU ja MAA-ARTISOKKASIPSIT: Paista pekonit rapeiksi uunissa ja aja kutterissa muruksi.
