Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Maitoa ja lipstikkaa – Petra V:n resepti

Julkaistu 15.02.2022 21:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan toisessa jaksossa toisinnettiin annoksia tuomareiden Helena Puolakan, Henri Alénin ja Kape Aihisen lempiannoksista.

Ainekset

  • lipstikka

Jäätelö

  • 1 muna
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl kermaa
  • 2 dl maitoa

Valmistusohje

Jäätelö: vatkaa sokeri ja munat. Lisää kylmä kerma ja maito ja sekoita. Lisää jäätelökoneeseen ja anna tekeytyä vähintään 35 minuuttia.

Tee oliiviöljykakku lisäämällä muna, sokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää vehnäjauhoja ja oliiviöljyä. Laita taikina sifoniin ja ammu 2 patruunaa. Voitele kakkuvoat ja pursota taikina vuokiin ja laita kakut mikroon minuutiksi.

Lisää 1:1 lipstikkaa ja öljyä brenderiin ja blendaa noin 5 minuuttia. Siivilöi kuituliinan läpi ja laita valmiiksi pulloon odottamaan.

Laita lipstikat kahden paperin väliin ja mikrota 45 sekuntia. Vaihda paperi ja mikrota toinen 45 sekuntia. Hienonna morttelissa jauheeksi.

Lisää kattilaan vettä ja sokeria ja hakkaa puntti lipstikkaa. Keitä kasaan. Kun siirappi on keittynyt kasaan sekoita sitä sauvasekoittimella. Siivilöi.

Sekoita öljyä, vettä ja vähän jauhoja ja lisää pannulle. Anna tekeytyä rapeaksi keksiksi. Mausta suolalla.

Upota kakku lipstikkasiirapissa ja ruskistetussa voissa. Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi:Täytetyt sitruunat , Jounin reseptiMasterChef: Lakkaa, valkosuklaata ja mantelia – Oonan reseptiMasterChef: Marinoidut marjat – Pietarin lisukeMasterChef: Makea eggs benedicts – Petra V:n reseptiMasterChef: Mutakakku – Jennyn reseptiMasterChef: Avaruusjälkkäri – Jennyn resepti
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti