MasterChef: Maitoa ja lipstikkaa – Petra V:n resepti

mc_eps2_tehtävä1_annos_petra_v_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan toisessa jaksossa toisinnettiin annoksia tuomareiden Helena Puolakan, Henri Alénin ja Kape Aihisen lempiannoksista.

Ainekset

  • lipstikka

Jäätelö

  • 1 muna
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl kermaa
  • 2 dl maitoa

Valmistusohje

Jäätelö: vatkaa sokeri ja munat. Lisää kylmä kerma ja maito ja sekoita. Lisää jäätelökoneeseen ja anna tekeytyä vähintään 35 minuuttia.

Tee oliiviöljykakku lisäämällä muna, sokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää vehnäjauhoja ja oliiviöljyä. Laita taikina sifoniin ja ammu 2 patruunaa. Voitele kakkuvoat ja pursota taikina vuokiin ja laita kakut mikroon minuutiksi.

Lisää 1:1 lipstikkaa ja öljyä brenderiin ja blendaa noin 5 minuuttia. Siivilöi kuituliinan läpi ja laita valmiiksi pulloon odottamaan.

Laita lipstikat kahden paperin väliin ja mikrota 45 sekuntia. Vaihda paperi ja mikrota toinen 45 sekuntia. Hienonna morttelissa jauheeksi.

Lisää kattilaan vettä ja sokeria ja hakkaa puntti lipstikkaa. Keitä kasaan. Kun siirappi on keittynyt kasaan sekoita sitä sauvasekoittimella. Siivilöi.

Sekoita öljyä, vettä ja vähän jauhoja ja lisää pannulle. Anna tekeytyä rapeaksi keksiksi. Mausta suolalla.

Upota kakku lipstikkasiirapissa ja ruskistetussa voissa. Kokoa annos.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.