MAISSIPYREE: Keitä maissin tähkiä 50/50 vedessä ja kanaliemessä noin 10min. Ota keitinliemi talteen ja nosta maissin tähkät jäähtymään. Leikkaa tähkästä maissit irti ja aja tehosekoittimessa tasaiseksi pyreeksi. Lisää voita ja suolaa. Mausta omenaviinietikalla.
MAISSIKASTIKE: Ruskista voita kattilassa ja mausta maissien keitinliemi ruskistetulla voilla ja lisää happoa (esim valkoviinietikkaa)
GRILLATUT MAISSIT: Leikkaa tähkästä maissit ja grillaa siivilässä. Mausta ruskistetulla voilla ja suolalla. Pikkeliliemi: Tee 1-2-3 liemi lisäämällä 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri on liuennut.
Raitajuuri: Leikkaa raitajuuresta mahdollisimman pientä kuutiota ja pikkelöi 1-2-3 liemessä