MasterChef: Maissia kolmella tapaa – Sininen joukkue
MasterChef Suomi -kauden kahdeksannessa jaksossa valmistettiin kolmen ruokalajin menu.
Ainekset
- 2 kpl Maissia
- Voita
- Valkoviinietikkaa
- 1 kpl Raitajuuri
- 5 dl 1-2-3 Lientä
- Suolaa
Valmistusohje
MAISSIPYREE: Keitä maissin tähkiä 50/50 vedessä ja kanaliemessä noin 10min. Ota keitinliemi talteen ja nosta maissin tähkät jäähtymään. Leikkaa tähkästä maissit irti ja aja tehosekoittimessa tasaiseksi pyreeksi. Lisää voita ja suolaa. Mausta omenaviinietikalla.
MAISSIKASTIKE: Ruskista voita kattilassa ja mausta maissien keitinliemi ruskistetulla voilla ja lisää happoa (esim valkoviinietikkaa)
GRILLATUT MAISSIT: Leikkaa tähkästä maissit ja grillaa siivilässä. Mausta ruskistetulla voilla ja suolalla. Pikkeliliemi: Tee 1-2-3 liemi lisäämällä 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri on liuennut.
Raitajuuri: Leikkaa raitajuuresta mahdollisimman pientä kuutiota ja pikkelöi 1-2-3 liemessä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan