Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Luumuglaseerattua kukkakaalia ja intensiivistä sienilientä – Harmaan joukkueen resepti

Julkaistu 14.09.2023 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 kukkakaali

Luumuglaze

  • 2 dl luumumehua
  • 50 g kuivattu luumua
  • Sherryetikkaa

Sieniliemi

  • 1 lt sienilientä
  • 4 kpl mustan valkosipulin kynttä
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 20 g inkivääri
  • Sherryetikkaa
  • 1 dl soijaa
  • 1 kpl kuivattu chili

Marinoitu kanttarelli

  • 30 g kantarellia
  • 0,5 dl 1-2-3 liemi (1osa etikka, 2osa sokeri, 3osa vesi)
  • Soijaa
  • Rypsiöljyä
  • Suolaa
  • Sieniketsuppia
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 kpl shalottisipuli
  • 4 kpl valkosipulin kynttä
  • Rypsiöljyä
  • Sherryetikkaa
  • Soijakastiketta
  • Pikkelöity luumu
  • 3 kpl luumua
  • 1-2-3 Liemi
  • Suolaa

Valmistusohje

Lohko kukkakaali ja laita paahtumaan 180 asteiseen uuniin. Paahda n. 20 minuuttia.

Laita sieniliemi keittymään kasaan ja lisää musta valkosipuli, valkosipuli, inkivääri, soijakastike, kuivattu chili ja sherryetikka.

Keitä pikkelöintiliemi(1-2-3) ja pikkelöi viipaloidut luumut. Valmista osasta lientä sienten marinadi lisäämällä soijaa ja rypsiöljy, sekä suolaa.

Valmista luumuglaze lisäämällä luumumehu, kuivattu luumu ja sherryetikka laakeaan kattilaan ja keitä kasaan. Keitä noin puoleen ja aja sileäksi sauvasekoittimella.

Valmista sieniketsuppi paistamalla sienet ja sipulit ruskeaksi. Lisää etikka ja soija. Aja tehosekoittimessa krouviksi tahnaksi ja mausta.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Naudanliha curry, Samun reseptiMasterChef: Sieniperunarieska – punainen joukkueMasterChef: Kantarellipuuroa, grillattua selleriä, tofukreemi ja sienivaahto – Sinisen joukkueen reseptiMasterChef: Kuningasosterivinokasta, Lapin metsäpohjaa ja tummaa sienilientä – Joelin reseptiHyvänolon kesäinen bentobox – Jonin reseptiMasterChef: Aasialainen tomaattikeitto ja kantarellia – Katjan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti