MasterChef: Luumuglaseerattua kukkakaalia ja intensiivistä sienilientä – Harmaan joukkueen resepti
![masterchef luumu](https://im.mtvuutiset.fi/image/8778684/landscape16_9/1600/900/f0089ac020ac104566e817fc2a0eaf98/Uu/masterchef-luumu.jpg)
MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.
Ainekset
- 1 kukkakaali
Luumuglaze
- 2 dl luumumehua
- 50 g kuivattu luumua
- Sherryetikkaa
Sieniliemi
- 1 lt sienilientä
- 4 kpl mustan valkosipulin kynttä
- 1 kokonainen valkosipuli
- 20 g inkivääri
- Sherryetikkaa
- 1 dl soijaa
- 1 kpl kuivattu chili
Marinoitu kanttarelli
- 30 g kantarellia
- 0,5 dl 1-2-3 liemi (1osa etikka, 2osa sokeri, 3osa vesi)
- Soijaa
- Rypsiöljyä
- Suolaa
- Sieniketsuppia
- 100 g herkkusieniä
- 1 kpl shalottisipuli
- 4 kpl valkosipulin kynttä
- Rypsiöljyä
- Sherryetikkaa
- Soijakastiketta
- Pikkelöity luumu
- 3 kpl luumua
- 1-2-3 Liemi
- Suolaa
Valmistusohje
Lohko kukkakaali ja laita paahtumaan 180 asteiseen uuniin. Paahda n. 20 minuuttia.
Laita sieniliemi keittymään kasaan ja lisää musta valkosipuli, valkosipuli, inkivääri, soijakastike, kuivattu chili ja sherryetikka.
Keitä pikkelöintiliemi(1-2-3) ja pikkelöi viipaloidut luumut. Valmista osasta lientä sienten marinadi lisäämällä soijaa ja rypsiöljy, sekä suolaa.
Valmista luumuglaze lisäämällä luumumehu, kuivattu luumu ja sherryetikka laakeaan kattilaan ja keitä kasaan. Keitä noin puoleen ja aja sileäksi sauvasekoittimella.
Valmista sieniketsuppi paistamalla sienet ja sipulit ruskeaksi. Lisää etikka ja soija. Aja tehosekoittimessa krouviksi tahnaksi ja mausta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka