Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Luksusaamupala – sininen joukkue

Julkaistu 08.03.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kuudennessa jaksossa valmistettiin luksusaamiainen.

Beignet 8 kpl

  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl voita
  • 115 g vettä
  • 63 g jauhoja
  • 2 kananmunaa

Crème anglaise

  • 3 keltuaista
  • 150 ml maito
  • 100 ml kerma
  • 50 g sokeri
  • 15 g vehnäjauho
  • 10 g perunajauho
  • 6 passionhedelmää
  • 1 banaani

Kylmäsavulohitäyte

  • 1 tl ruohotyhmä
  • 1 rkl punasipulia
  • 1 dl kylmäsavulohta
  • sitruunan mehua ja kuorta
  • 2 rkl smetana
  • 1 rkl tuorejuustoa
  • Granola
  • 1 dl hasselpähkinä
  • 1 dl cashewpähkinä
  • 0.5 dl kurpitsansiemenet
  • 0.5 dl kaurahiutale
  • 1 tanko kaneli
  • 0.5 dl rusina
  • 2 rkl vaahterasiirappi
  • suola

Hedelmäsalaatti ja kastike

  • 1 dl mansikka
  • 1 dl kiivi
  • 1 dl meloni
  • 0.5 dl appelsiini
  • 0.5 dl nektariini

Crudities

  • 1 porkkana
  • 3 retiisiä
  • 1 minizucchini
  • 1/3 kurkkua
  • 1 minifenkoli
  • 1 sitruunan mehu
  • 0.5.dl basilika
  • 1 rkl oliiviöljy
  • mustapippuri
  • suola

uppomuna, hollandaise, parsa

  • kourallinen pieniä parsoja
  • 3 keltuaista
  • 1rkl valkoviinietikka
  • 3 kokonaista munaa
  • 1 sitruunanmehu
  • 1 dl voita

Valmistusohje

CREME ANGLAISE: Erottele kulhoon 3 keltuaista. Vatkaa voimakkaasti sekaan jauhot sekä sokeri. Kuumenna kattilassa maito ja kerma ja kaada vähitellen keltuaisten sekaan samalla vatkaten. Kun seos on tasainen, kaada se takaisin kattilaan ja lämmitä voimakkaasti vatkaten, kunnes rakenne paksuuntuu huomattavasti. Tarkista rakenne ja maku, jotta tiedät milloin Anglaise on kypsynyt riittävästi. Massa ei saa olla ”munamaista”, vaan vanukasmaista. Halkaise passionhedelmät, lusikoi hedelmäliha siivilään ja paseeraa mehu kulhoon. Paloittele mehun sekaan yksi banaani ja soseuta tasaiseksi. Sekoita hedelmämassa Anglaiseen ja siirrä jäähtymään.

BEIGNET: Lisää kattilaan voi, vesi ja sokeri. Lämmitä kunnes kaikki sulaneet. Lisää jauhot. Anna jäähtyä 5min. Vatkaa oimakkaasti muna kerrallaan taikina joukkoon. Friteeraa 8-10 minuuttia. Pyörittele makeat munkit sokerissa tarjoiluvaiheessa.

CRUDITES: Leikkaa kuorimella ja mandoliinilla ohuita viipaleita kasviksista. Lisää jääpalaveteen. Tee vinegretti dijonista, basilikasta, oliiviöljystä, sitruunasta, suolasta ja pippurista. Pyörittele tarjoiluvaiheessa kasvikset vinegretissä.

HOLLANDAISE: kirkasta voi, sekoita keltuaisiin dijon sinappia ja etikkaa, vatkaa bain-marien päällä ja emulsoi mukaan kirkastettu voi. Mausta suolalla ja valkoviinietikalla.

PARSAT: leikkaa lehdet varsista, kuori pinta kevyesti ja ryöppää reilusti suolatussa vedessä. Nosta jääveteen jotta kypsyminen lakkaa. Paista pinta juuri ennen tarjoilua.

UPPOMUNAT: kiehauta runsaasti vettä ja lisää valkoviinietikkaa. Tee veteen pyörre ja kaada muna pyörteen keskelle. Hauduta 2,5 minuuttia ja nosta muna reikäkauhalla kuivumaan paperin päälle.

Hedelmät pilkotaan ja päälle kaadetaan appelsiini-passiohedelmä mehua. Siirappi keitetään mansikoista, vaniljasta, omenasta ja persikasta. Maustetaan tummalla sokerilla. Keitetään kokoon ja siivilöidään. Maustetaan hedelmäsalaatti siirapilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Sydämelliset ruis-porkkanabageli, Nellan reseptiMasterChef: Porkkanakakku ja syksyinen voileipäkakku – Ellan reseptiMasterChef: Aamiaistarjotin – punainen joukkueKoko Suomi leipoo: Annen iltapäivän tee kirsikkapuun allaKoko Suomi leipoo: Sweet asian mango-papaija bunsKokkisodan neljännessä jaksossa hiihtäjien salmiakkiunelmat – katso reseptit!
MasterChefMasterChef-reseptitAlkuruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti