Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Lettukestit – Ellan resepti

Julkaistu 01.03.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa valmistettiin jälkiruoka yrteistä.

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl täysmaitoa
  • 2 dl vissyä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • n. 1dl ryöpättyjä nokkosia
  • voita
  • rasiallinen mansikoita
  • kourallinen minttua
  • 1 limenmehu
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rasia mascarponea
  • kourallinen sitruunamelissaa
  • kaksi isoa raparperin vartta
  • 1 dl ruokosokeria
  • veitsenkärjellinen vaniljatangosta siemeniä
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • kourallinen pekaanipähkinöitä
  • koristeluun tuoreen mintun ja sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Vatkaa lettutaikinan ainekset: munat, vehnäjauho, maito, vissy. Leikkaa nokkosia veitsellä, lisää taikinaan ja aja vielä kevyesti sauvasekoittimella tasaiseksi

Kuori ja pilko raparperi, lisää kattilaan ruokosokerin, sirtuunan ja vaniljan kanssa, lisää myös tilkka vettä. Keitä noin 15 min kunnes nestettä on haihtunut.

Pilko mansikat pieneksi ja hienonna mintut. Sekoita ja mausta hunajalla ja limenmehulla. Anna maustua jääkaapissa.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa nopeasti mascarpone sekaan tasaiseksi. Hienonna sitruunamelissa ja sekoita vaahdon sekaan.

Paista letut voissa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kaura-omena paistos ja omenarahka, Antin reseptiMasterChef Suomi: Spanakopita, Nean reseptiMasterChef Suomi: Skonssit, Sininen joukkueMasterChef: Tyrniä kolmella tapaa – Favion reseptiMasterChef: Rosmariinijäätelöä ja vadelmaa – Kristiinan reseptiMasterChef: Suklaata ja limeä – Jennyn resepti
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti