MasterChef: Lasagne – Teemu V:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.
Pastataikina
- 50 g vehnäjauho
- 150 g 00-jauho
- 3 keltuaista
- 1 kananmuna
Jauhelihakastike
- 250 g jauhelihaa
- ½ sipuli
- 1 tomaatti
- 0,5 dl tomaattimurska
- 1 rkl soija
- 1 rkl etikka
- 1 tl suolaa
Bechamelkastike
- 80 g vehnäjauho
- 80 g voita
- 3 dl täysmaito
- suolaa
Mornaykastike
- 1,5 dl bechamelkastike
- 0,5 dl oltermanni raaste
Valmistusohje
Vaivaa jauhot ja kananmuna ja keltuaiset taikinaksi, kääri tiukkaan kelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään 20-30 min. Kun taikina kimmoisaa, tee pastakoneella levyiksi. Keitä reilusti suolatussa vedessä 2 min.
BECHAMELKASTIKE/MORNAYKASTIKE: Paahda kattilassa voi ja jauhot, kun sulanut ”liisteriksi” lisää hiljalleen maitoa koko ajan hämmentäen. ota puolet kastikkeesta ja lisää siihen juustoraaste.
JAUHELIHAKASTIKE: Lisää kaikki ainekset silputtuna pannulle ja hauduta miedolla lämmöllä 35 min.
Laita pastalevy lautasen pohjalle ja täyty kerroksittain täytteillä. Käännä pastalevysta aina uusi kerros s- mallisesti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan