MasterChef: Lasagne – Teemu V:n resepti

mc_eps10_annos_teemu_v_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.

Pastataikina

  • 50 g vehnäjauho
  • 150 g 00-jauho
  • 3 keltuaista
  • 1 kananmuna

Jauhelihakastike

  • 250 g jauhelihaa
  • ½ sipuli
  • 1 tomaatti
  • 0,5 dl tomaattimurska
  • 1 rkl soija
  • 1 rkl etikka
  • 1 tl suolaa

Bechamelkastike

  • 80 g vehnäjauho
  • 80 g voita
  • 3 dl täysmaito
  • suolaa

Mornaykastike

  • 1,5 dl bechamelkastike
  • 0,5 dl oltermanni raaste

Valmistusohje

Vaivaa jauhot ja kananmuna ja keltuaiset taikinaksi, kääri tiukkaan kelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään 20-30 min. Kun taikina kimmoisaa, tee pastakoneella levyiksi. Keitä reilusti suolatussa vedessä 2 min.

BECHAMELKASTIKE/MORNAYKASTIKE: Paahda kattilassa voi ja jauhot, kun sulanut ”liisteriksi” lisää hiljalleen maitoa koko ajan hämmentäen. ota puolet kastikkeesta ja lisää siihen juustoraaste.

JAUHELIHAKASTIKE: Lisää kaikki ainekset silputtuna pannulle ja hauduta miedolla lämmöllä 35 min.

Laita pastalevy lautasen pohjalle ja täyty kerroksittain täytteillä. Käännä pastalevysta aina uusi kerros s- mallisesti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.