Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Lasagne – Teemu V:n resepti

Julkaistu 05.04.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.

Pastataikina

  • 50 g vehnäjauho
  • 150 g 00-jauho
  • 3 keltuaista
  • 1 kananmuna

Jauhelihakastike

  • 250 g jauhelihaa
  • ½ sipuli
  • 1 tomaatti
  • 0,5 dl tomaattimurska
  • 1 rkl soija
  • 1 rkl etikka
  • 1 tl suolaa

Bechamelkastike

  • 80 g vehnäjauho
  • 80 g voita
  • 3 dl täysmaito
  • suolaa

Mornaykastike

  • 1,5 dl bechamelkastike
  • 0,5 dl oltermanni raaste

Valmistusohje

Vaivaa jauhot ja kananmuna ja keltuaiset taikinaksi, kääri tiukkaan kelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään 20-30 min. Kun taikina kimmoisaa, tee pastakoneella levyiksi. Keitä reilusti suolatussa vedessä 2 min.

BECHAMELKASTIKE/MORNAYKASTIKE: Paahda kattilassa voi ja jauhot, kun sulanut ”liisteriksi” lisää hiljalleen maitoa koko ajan hämmentäen. ota puolet kastikkeesta ja lisää siihen juustoraaste.

JAUHELIHAKASTIKE: Lisää kaikki ainekset silputtuna pannulle ja hauduta miedolla lämmöllä 35 min.

Laita pastalevy lautasen pohjalle ja täyty kerroksittain täytteillä. Käännä pastalevysta aina uusi kerros s- mallisesti.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Porsaan kassleria tomaatti-pähkinäkastikkeella, Jounin reseptiMasterChef Suomi: Sahrami-sienipasta, Then reseptiMasterChef: Sipulipiirakka – Ollin reseptiMasterChef: Piknik Toscanassa – Teemu V:n reseptiMasterChef: Karibian unelma – Teemu V:n reseptiMasterChef: Tajarin alla frutti di mare – Teemu V:n resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti