MasterChef: Lakritsaa ja yuzua – Harmaan joukkueen resepti

masterchef professional yuzu lakritsi

MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.

Ainekset

  • 1 pss lakuja
  • 1 tl suolaa
  • 140 g appelsiinin mehua,
  • 110 g Yuzu mehua
  • 50 g vettä
  • 65 g hillosokeria
  • 13 g glukoosia
  • 5 ml xhantanaa
  • 50 g kikhernelientä
  • 50 g vehnäjauhoja
  • 50 g tomusokeria
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • 1 tl kuminaa
  • 2 kpl verigreippiä
  • 6 kpl ananaskirsikkaa
  • 100 g sokeria
  • 100 g vettä
  • 1 kpl kanelitanko

Valmistusohje

Laita lakut kattilaan ja peitä vedellä. Keitä välillä sekoittaen keskilämmöllä, kunnes lakut on täysin sulaneet. Mausta suolalla ja aja tehosekoittimessa pyreeksi.

Kiehauta vesi, glukoosi ja hillosokeri. Jäähdytä, lisää mehut ja aja joukkoon xantana. Laita jäätelökoneeseen.

Vatkaa kikherneliemi kevyesti ja emulsoi joukkoon öljy. Sekoita lopuksi joukkoon jauhot.

Valmista siirappi leikkaamalla verigreipit sekmenteiksi. Leikkaa ananaskirsikat kiekoiksi. Marinoi hedelmät. 

Parhaat ruokaohjelmat