Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Lakkaa, valkosuklaata ja mantelia – Oonan resepti

Julkaistu 28.09.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistettiin annos, jossa oli vähintään kolme erilaista, syöjänsä yllättävää kerrosta.

Ainekset

  • 1 rs lakkoja
  • 2 dl vettä
  • 330 g valkosuklaata
  • 330 g kermaa
  • 90 g maitoa
  • 5 kpl liivatelehteä
  • Kultaista värijauhetta
  • 300 g valkosuklaata
  • 50 g kaakaovoita
  • 1 pnt timjamia
  • 4 kpl kananmunaa
  • 10 g sokeria
  • 60 g mantelia
  • 50 g sokeria

Valmistusohje

Valkosuklaa pallo. Sisin kerros: Kuumenna lakka ja vesi, sekoita tasaiseksi sauvasekottimella. Siivilöi ja jäädytä puolipallo muottiin. Keskikerros: Liota liivatteet, punnitse maito kattilaan ja sulata suklaa. Vispaa kerma valmiiksi jääkaappiin. Lämmitä maito ja liota liivatteet. Kaada suklaaseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos noin 45 asteeseen vatkatun kerman sekaan ja sekoita. Kaada muotin pohjalle ja lisää jäätynyt lakka puolipallo. Laita pallon yläosa kiinni, ja pursota loput mousset sisään. Pakasta noin 1 h. Kun jäätynyt, sulata suklaa ja kaakao voi, dippaa pallo seokseen ja viimeistele kultajauheella.

Punnitse timjami, jauho, kananmuna ja sokeri tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi ja siivilöi sifoniin. Laita korkki kiinni ja lisää yksi patruuna. Pursota kakkua 1/3 osa pahvimukiin ja kypsennä mikrossa noin 40 sekuntia. Anna jäähtyä ja paloittele kakku repimällä.

Paahda manteli uunissa 180 asteessa noin 30 min. Rouhi pienemmäksi. Kaada sokeri pannulle ja paahda ruskeaksi ja lisää manteli joukkoon. Sekoita ja kaada silikoniselle matolle jäähtymään. Rouhi puukolla valmista karamellimantelia annokseen.

Koristele timjamin lehdillä ja lakoilla.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Kylmä kahvi kaunistaa – Oodi keittäjille – Johannan reseptiMasterChef: Marinoidut marjat – Pietarin lisukeMasterChef: Mutakakku – Jennyn reseptiMasterChef: Dracula dome – Ollin reseptiMasterChef: Tyrnivalkosuklaajuustokakku ja kylmäsavuhärkärieskakakku – Jennyn reseptiMasterChef: Limevalkosuklaakakku – Sirin resepti
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti