Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kurpitsajuhlien paahdettu kurpitsakeitto, burgundinpata ja palsternakkapyree sekä kurpitsa-pumpking spice kakku

Julkaistu 14.06.2022 20:54

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarja 19. jaksossa semifinaali-kolmikko pääsee valmistamaan juhlat tuomaristolle. Katso Jennyn resepti!

Ainekset

  • 2 kurpitsaa
  • 1/3 pakettia mustaa koskenlaskijajuustoa
  • ½-1 punainen chili (riippuen vahvuudesta)
  • 5 dl vettä
  • 1 tl mustapippuria
  • suolaa reilusti
  • 300g naudan paistia
  • 5 palsternakkaa
  • 1/3 lanttu
  • 1 iso sipuli
  • 2 isoa porkkanaa
  • 3 laakerinlehteä
  • 5 dl punaviiniä
  • 5 dl lihalientä
  • 6 kpl maustepippureita
  • timjamia nippu
  • pari rosmariininoksaa
  • 1 kynnellinen valkosipuli
  • 1 purkki sokeroitua kondensoitua maitoa
  • 3 liivatelehteä
  • 3dl kermaa
  • 4 kananmunan valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1tl kuivattua inkivääriä
  • 1tl muskottipähkinää
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl neilikkaa jauhettuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 300 g voita
  • 4 dl täysmaitoa
  • kourallinen neulapapuja

Valmistusohje

Valmistele pata. Pilko sipuli, 3 valkosipulinkynttä, 1 palsternakka, porkkanat, lanttu. Paista pannulla voissa ja lisää mukaan suolaa ja pari rosmariinin oksaa. Kaada pataan tai painekattilaan. Pilko liha. Lisää pannulle voita ja paista lihasta pinnat kiinni ja lisää pataan. Lisää lihaliemi, laakerinlehdet, maustepippurit ja punaviini sekä 1 tl suolaa. Anna porista painekattilassa 1h 20min, tai padassa n. 3h.

Kuori ja pilko palsternakat. Keitä maidossa ja lisää timjamin oksa ja 2 tl suolaa. Kun palsternakat on pehmeitä, kaada kaikki blenderiin, lisää 50g voita ja aja tasaiseksi ja sileäksi pyreeksi. Tarkista suola.

Keitä neulapapuja suolaisessa vedessä. Lisää loppuvaiheessa 1 hienonnettu valkosipulinkynsi ja siivilöi kaikki. Valele vielä voilla ja lisää suolaa päälle.

Kun liha on mureaa ja hajoaa haarukalla repiessä, siivilöi liemi ja keitä sitä kasaan n. 1/3. Tarkista maku, lisää suolaa, punaviiniä ja revityt lihat ja vihannekset.

Valmista keksimuru. Sekoita kulhossa jauhot, 150g pehmeää voita, ripaus suolaa, sokeri, ja inkivääriä, muskottipähkinää, kanelia, kardemummaa, neilikka. Levitä pellille ja laita 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Jäähdytä ja murskaa muruksi.

Valmista kurpitsatäyte/vanukas. Pilko ½ kurpitsa ja keitä vedessä pehmeäksi, jäähdytä. Lisää kurpitsojen joukkoon 1/2 purkkia kondensoitua maitoa, aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Vatkaa kerma ja vatkaa valkuaiset. sekoita kaikki yhteen kevyesti, jotta kuohkeus säilyy. Purista 1 appelssiinin mehu kattilaan, kuumenna ja sulata siihen liivatelehdet, joita on liotettu n. 5 minuuttia vedessä. Kaada liivatemehu täytteen joukkoon samalla kevyesti vatkaten. Rasvaa irtopohjavuoka, lisää pohjalle jäähtynyt muru ja päälle täyte. Anna jähmettyä kylmässä noin tunti. Vaihtoehtoisesti voit tarjoilla murun ja jähmettynyttä täytettä sellaisinaan.

Valmista kurpitsakeitto. Koverra yksi kurpitsa tyhjäksi siemenistä ja kuori ja pilko toinen jäljellä oleva. Paahda siemenet suolan kanssa pannulla. Laita kokonainen kurpitsa ja pilkotut ja suolatut kurpitsat uuniin paahtumaan 45 minuutiksi. Nosta pilkotut kurpitsat kattilaan voin kanssa. Lisää valkosipulinkynsi, chili, mustapippuria, suolaa, etikkaa ja 5 dl vettä. Keittele hetki, lisää vielä pari timjamin oksaa sekä koskenlaskijajuusto. Aja sauvasekoittimella silkkiseksi ja lisää vähän kermaa jos on liian paksua. Kaada keitto koverrettuun kurpitsaan ja lisää paahdetut siemenet ja kurpitsan lehtiä koristeeksi.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Lampaan viulu, paahdetut uunijuurekset, paistettua lehtikaalia, perunapyrettä, sipulipiirakka, pannacotta ja aprikoosihilloMasterChef: Aamiaistarjotin – punainen joukkueKatso Kari Aihisen ohje herkulliseen pastasalaattiin – tässä ovat Kaappaus keittiössä -jakson reseptitKokkisodan toisessa jaksossa valmistetaan huoltoaseman pika-annos – katso reseptit!Wokki on helppo arkiruoka – poimi herkullinen resepti talteenKokkisodan kahdeksannessa jaksossa kokataan herkkuruokaa heinästä – katso reseptit!
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti