Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kuningasosterivinokasta, Lapin metsäpohjaa ja tummaa sienilientä – Joelin resepti

Julkaistu 07.09.2023 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.

Mustalla valkosipulilla glaseerattu osterivinokas

  • 1 kpl iso kunigasosterivinokas
  • 5 kynttä mustaa valkosipulia
  • 20 g inkivääriä
  • 1 dl soijakastiketta
  • 2 rkl miriniä
  • 3 rkl ruokosokeria

Sienipyree

  • 100 g sieniä (herkkusieni, siitake, osterivinokas)
  • 1 kpl shalottisipulia
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 dl kermaa
  • 30 g voita

Grillattu- ja pikkelöity kantarelli

  • 30 g kantarelleja
  • 50 g etikkaa
  • 100 g sokeria
  • 150 g vettä

Pikkelöity puolukka

  • 20 g puolukkaa
  • 50 g etikkaa
  • 100 g sokeria
  • 150 g vettä

Puolukkahillo

  • 50 g puolukkaa
  • 50 g hillosokeria

Friteerattu jäkälä

  • 10 g jäkälää
  • Rypsiöljyä

Lipstikkaöljy

  • 1 pnt lipstikkaa
  • 2 dl öljyä

Tumma- ja mausteinen sieniliemi

  • 2 dl sienilientä
  • 30 g inkivääriä
  • 3 kynttä mustaa valkosipulia
  • 3 kynttä valkosipulia
  • 1 kpl kuivattu chili
  • Kourallinen kuivattua sitruunamelissaa
  • 1 dl soijakastiketta
  • 0,5 dl miriniä
  • 4 rkl ruokosokeria

Valmistusohje

Laita sieniliemi keittymään kasaan ja lisää joukkoon musta valkosipuli, inkivääri, valkosipuli. Redusoi, kunnes jäljellä on 2/3 osaa. Lisää kuivattu chili, sitruunamelissa, soijakastike, mirin ja ruokosokeri.

Keitä pikkelöintiliemi (1 osa etikka, 2 osa sokeri, 3 osa vesi) ja laita puolukat valmiiseen liemeen. Grillaa kantarellit ja lisää myös liemeen.

Viipaloi pyreeseen tulevat sienet ja sipulit. Ruskista ja lisää joukkoon soija. Kiehauta ja lisää kerma. Kiehauta vielä ja siirrä tehosekoittimeen. Aja pyree sileäksi ja lisää samalla voita. Mausta ja siirrä pursotinpussiin.

Valmista glaseerauskastike viipaloimalla mustat valkosipulinkynnet ja inkivääri. Lisää kattilaan muiden aineiden kanssa. Ja keitä noin 10 min. Aja sileäksi sauvasekoittimella.

Valmista lipstikkaöljy lisäämällä tehosekoittimeen lipstikka ja öljy. Aja sileäksi ja valuta harsokankaan läpi ja siirrä pulloon.

Valmista puolukkahillo lisäämällä kattilaan puolukat ja sokeri, keitä noin 15 min ja aja tehosekoittimessa.

Friteeraa puhdistettu jäkälä 190 C öljyssä nopeasti.

Viillota kunigasosterivinokkaat ristiviilloilla ja paista ne voissa kauniin värisiksi, glaseeraa lopuksi glaseerauskastikkeella.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Poroa ja Ragout – Aleksin reseptiMasterChef: Kerrostettu kuhaceviche – Joelin reseptiMasterChef: Ankkaa ja porkkanaa – Matiaksen reseptiMasterChef: Luumuglaseerattua kukkakaalia ja intensiivistä sienilientä – Harmaan joukkueen reseptiMasterChef: Pietarin Poronkäristys – Pietarin reseptiMasterChef: Bouillabaisse ja piparjuurijäätelöä – Kristiinan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti