MasterChef: Kullattua misohummeria ja tähtipöly-soijakaramellia – Pietarin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps11_annos_PIETARI_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa tuomarit nostavat hatusta tekniikoita, joiden avulla kilpailijoiden tulee viedä annoksena taianomaiselle tasolle.

Ainekset

  • Yhden keitetyn hummerin sakset ja pyrstö
  • Lehtikultaa
  • 1kpl Purjo
  • 1dl Soija
  • 2dl Sokeri
  • 0,5dl Riisiviinietikka
  • 2kpl Tähtianista
  • Korianterinjuurta
  • 100g Tuore inkivääri
  • 2kpl Valkosipulin kynsi
  • 250g Voi
  • 20g Miso
  • Kaviaari

Valmistusohje

1. Huuhtele ja puhdista purjot. Grillaa kuumassa grillissä kauttaaltaan mustaksi ja jäähdytä. Revi palaneet kuoret mortteliin ja jauha tuhkaksi. Säästä sisimmät valkoiset osat ja laita folioon ja lisää sekaan voita, suolaa ja mustapippuria sekä hieman limen mehua. Kypsennä folionyytissä grillissä läpikypsiksi. Ota pois grillistä ja pyörittele purjotuhkassa.

2. Ruskista 150 g voita. Sekoita ruskistetun kuuman voin joukkoon misotahna. Kaada siivilässä olevien hummerin lihojen päälle pariin kertaan. Peitä hummerin pyrstöt lehtikullalla.

3. Sekoita 90g vettä ja 10g jauhoja. Kuumenna öljy pannulla ja kaada vesijauhoseos nopeasti pannulle. Älä liikuta pannua vaan anna vain veden haihtua. Kun kaikki vesi on haihtunut, ota tuille kuivumaan ritilän päälle.

4. Sulata kattilassa sokeri, riisiviinietikka ja soija, ja lisää tähtianis, korianterinjuuri, raastettu inkivääri ja murskatut valkosipulinkynnet. Keitä hieman kasaan, siivilöi ja jäähdytä n. 40c. Lisää voi pienissä osissa kokoajan vispaten, kunnes kastike on saostunut.

5. Laita lautasen pohjalle purjot, päälle tuille ja sen päälle kullattu hummerinpyrstö sekä hummerin saksiliha. Asettele saksen päälle kaviaaria. Kaada kastike lautaselle niin, ettei kastike koske tuilleen, jottei se vety ja murene.

Parhaat ruokaohjelmat