Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kullattua misohummeria ja tähtipöly-soijakaramellia – Pietarin resepti

Julkaistu 19.04.2023 09:21

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa tuomarit nostavat hatusta tekniikoita, joiden avulla kilpailijoiden tulee viedä annoksena taianomaiselle tasolle.

Ainekset

  • Yhden keitetyn hummerin sakset ja pyrstö
  • Lehtikultaa
  • 1kpl Purjo
  • 1dl Soija
  • 2dl Sokeri
  • 0,5dl Riisiviinietikka
  • 2kpl Tähtianista
  • Korianterinjuurta
  • 100g Tuore inkivääri
  • 2kpl Valkosipulin kynsi
  • 250g Voi
  • 20g Miso
  • Kaviaari

Valmistusohje

1. Huuhtele ja puhdista purjot. Grillaa kuumassa grillissä kauttaaltaan mustaksi ja jäähdytä. Revi palaneet kuoret mortteliin ja jauha tuhkaksi. Säästä sisimmät valkoiset osat ja laita folioon ja lisää sekaan voita, suolaa ja mustapippuria sekä hieman limen mehua. Kypsennä folionyytissä grillissä läpikypsiksi. Ota pois grillistä ja pyörittele purjotuhkassa.

2. Ruskista 150 g voita. Sekoita ruskistetun kuuman voin joukkoon misotahna. Kaada siivilässä olevien hummerin lihojen päälle pariin kertaan. Peitä hummerin pyrstöt lehtikullalla.

3. Sekoita 90g vettä ja 10g jauhoja. Kuumenna öljy pannulla ja kaada vesijauhoseos nopeasti pannulle. Älä liikuta pannua vaan anna vain veden haihtua. Kun kaikki vesi on haihtunut, ota tuille kuivumaan ritilän päälle.

4. Sulata kattilassa sokeri, riisiviinietikka ja soija, ja lisää tähtianis, korianterinjuuri, raastettu inkivääri ja murskatut valkosipulinkynnet. Keitä hieman kasaan, siivilöi ja jäähdytä n. 40c. Lisää voi pienissä osissa kokoajan vispaten, kunnes kastike on saostunut.

5. Laita lautasen pohjalle purjot, päälle tuille ja sen päälle kullattu hummerinpyrstö sekä hummerin saksiliha. Asettele saksen päälle kaviaaria. Kaada kastike lautaselle niin, ettei kastike koske tuilleen, jottei se vety ja murene.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Paistettua lohta, hollandaisea, tankoparsaa, paistettua fenkolia, kukkakaalipyrettä ja kirveliöljyä , Sofian reseptiMasterChef: Sienipelmeni – Vihreän joukkueen reseptiMasterChef: Kampasimpukkaa kahdella tapaa – Santun reseptiMasterChef: Titanic – Ellan reseptiMasterChef: Hummeria ja mustajuurta – Santun reseptiMasterChef: Siikaa ja samppanjaa – Jennyn resepti
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti