MasterChef: Kukkakaalitacot – Ellan resepti
MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa tehtiin vegaanista katuruokaa.
Ainekset
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl vettä
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- 1 ananas
- 1 vihreä chili
- 1 kevätsipulin varret
- ruukku korianteria
- 2 limeä
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 1/2 appelsiinin mehu
- chilijauhetta
- 1 kukkakaali
- oliiviöljyä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kauramaitoa
- 3 dl pankojauhoja
- punakaalia
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 0,5dl limemehua
- 0,5dl ruokosokeria
- punainen chili
- 1 dl vettä
Valmistusohje
Valmista tacoletut: yhdistä 3dl vehnäjauhoja, 1dl vettä, 1rkl öljyä ja ripaus suolaa. Työstä käsin kiinteä pallo takinasta ja laita jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi.
Paloittele kukkakaali kukinnoiksi.
Sekoita valkoviinietikkaa, vettä, limemehua ja ruokosokeria pikkelöintiliemeksi. Pilko punakaali suikaleiksi ja lisää pikkeliliemi ja viipaloitu chili.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa