MasterChef: Kukkakaalitacot – Ellan resepti

mc_eps12_annos_harmaa_pari_kuvaaja_juuli_aschan_5

MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa tehtiin vegaanista katuruokaa.

Ainekset

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • 1 ananas
  • 1 vihreä chili
  • 1 kevätsipulin varret
  • ruukku korianteria
  • 2 limeä
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 1/2 appelsiinin mehu
  • chilijauhetta
  • 1 kukkakaali
  • oliiviöljyä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kauramaitoa
  • 3 dl pankojauhoja
  • punakaalia
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 0,5dl limemehua
  • 0,5dl ruokosokeria
  • punainen chili
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

Valmista tacoletut: yhdistä 3dl vehnäjauhoja, 1dl vettä, 1rkl öljyä ja ripaus suolaa. Työstä käsin kiinteä pallo takinasta ja laita jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi.

Paloittele kukkakaali kukinnoiksi.

Sekoita valkoviinietikkaa, vettä, limemehua ja ruokosokeria pikkelöintiliemeksi. Pilko punakaali suikaleiksi ja lisää pikkeliliemi ja viipaloitu chili.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.