MasterChef: Kolme marjaa ja merivaahto – Johannan resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps3_annos_JOHANNA_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden kolmanessa jaksossa valmistettiin suolainen annos marjoista.

Ainekset

  • 250 g pakaste tyrniä
  • 250 g lakkoja
  • 2 rkl pihlajan marjoja
  • 1 l vetta
  • 100 g merilevää, kuten; kombu tai wakame
  • 8 g liivatetta
  • Meriruohoa koristeeksi
  • 25 g valkoviinietikkaa
  • 50 g sokeria
  • 100 g vettä
  • 50 g yuzu-mehua
  • 50 g sokeria
  • 50 g vettä

Valmistusohje

Mittaa 1l vettä kattilaan ja laita merilevä keittymään, lisää suolaa.

Keitä 123-liemi (1osa etikka, 2osa sokeri, 3osaa vesi)  valkoviinietikasta, sokerista ja vedestä. Lisää liemeen pihlajan marjat ja shalotti brunoise. Laita kylmään odottamaan.

Aja tehosekoittimessa tyrni sekä lakka ja siivilöi. Keitä 50/50 suhteella siirappi sokerista ja vedestä. Lisää siirappi puoleen tyrni-lakka pyreeseen ja pakasta. Säästä toinen puoli pullossa annoksen kokoamista varten. 

Siivilöi merilevä pois liemestä ja laita liemi jäähtymään vatkausta varten, liemen tulee olla kylmää vaahdon tekemiseen. Tässä vaiheessa voit avata osterit ja putsata ne. Siirrä osterit kylmään odottamaan. Kun liemi on jäähtynyt, laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Sulata liivatteet tilkassa vettä tai kombuliemessä, laita liemi mittakulhoon ja kaada liivate päälle. Aja sauvasekoittimella vaahdoksi. Kokoa annos jääpedille. Lusikoi jokaisen osterin päälle mignonettea, tyrni-lakka melbaa, ruokalusikallinen merivesivaahtoa ja raasta päälle granitaa. Koristele vielä lopuksi meriruoholla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!