MasterChef: Kolme marjaa ja merivaahto – Johannan resepti
MasterChef Suomi -kauden kolmanessa jaksossa valmistettiin suolainen annos marjoista.
Ainekset
- 250 g pakaste tyrniä
- 250 g lakkoja
- 2 rkl pihlajan marjoja
- 1 l vetta
- 100 g merilevää, kuten; kombu tai wakame
- 8 g liivatetta
- Meriruohoa koristeeksi
- 25 g valkoviinietikkaa
- 50 g sokeria
- 100 g vettä
- 50 g yuzu-mehua
- 50 g sokeria
- 50 g vettä
Valmistusohje
Mittaa 1l vettä kattilaan ja laita merilevä keittymään, lisää suolaa.
Keitä 123-liemi (1osa etikka, 2osa sokeri, 3osaa vesi) valkoviinietikasta, sokerista ja vedestä. Lisää liemeen pihlajan marjat ja shalotti brunoise. Laita kylmään odottamaan.
Aja tehosekoittimessa tyrni sekä lakka ja siivilöi. Keitä 50/50 suhteella siirappi sokerista ja vedestä. Lisää siirappi puoleen tyrni-lakka pyreeseen ja pakasta. Säästä toinen puoli pullossa annoksen kokoamista varten.
Siivilöi merilevä pois liemestä ja laita liemi jäähtymään vatkausta varten, liemen tulee olla kylmää vaahdon tekemiseen. Tässä vaiheessa voit avata osterit ja putsata ne. Siirrä osterit kylmään odottamaan. Kun liemi on jäähtynyt, laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Sulata liivatteet tilkassa vettä tai kombuliemessä, laita liemi mittakulhoon ja kaada liivate päälle. Aja sauvasekoittimella vaahdoksi. Kokoa annos jääpedille. Lusikoi jokaisen osterin päälle mignonettea, tyrni-lakka melbaa, ruokalusikallinen merivesivaahtoa ja raasta päälle granitaa. Koristele vielä lopuksi meriruoholla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti