Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kolme marjaa ja merivaahto – Johannan resepti

Julkaistu 21.09.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kolmanessa jaksossa valmistettiin suolainen annos marjoista.

Ainekset

  • 250 g pakaste tyrniä
  • 250 g lakkoja
  • 2 rkl pihlajan marjoja
  • 1 l vetta
  • 100 g merilevää, kuten; kombu tai wakame
  • 8 g liivatetta
  • Meriruohoa koristeeksi
  • 25 g valkoviinietikkaa
  • 50 g sokeria
  • 100 g vettä
  • 50 g yuzu-mehua
  • 50 g sokeria
  • 50 g vettä

Valmistusohje

Mittaa 1l vettä kattilaan ja laita merilevä keittymään, lisää suolaa.

Keitä 123-liemi (1osa etikka, 2osa sokeri, 3osaa vesi)  valkoviinietikasta, sokerista ja vedestä. Lisää liemeen pihlajan marjat ja shalotti brunoise. Laita kylmään odottamaan.

Aja tehosekoittimessa tyrni sekä lakka ja siivilöi. Keitä 50/50 suhteella siirappi sokerista ja vedestä. Lisää siirappi puoleen tyrni-lakka pyreeseen ja pakasta. Säästä toinen puoli pullossa annoksen kokoamista varten. 

Siivilöi merilevä pois liemestä ja laita liemi jäähtymään vatkausta varten, liemen tulee olla kylmää vaahdon tekemiseen. Tässä vaiheessa voit avata osterit ja putsata ne. Siirrä osterit kylmään odottamaan. Kun liemi on jäähtynyt, laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Sulata liivatteet tilkassa vettä tai kombuliemessä, laita liemi mittakulhoon ja kaada liivate päälle. Aja sauvasekoittimella vaahdoksi. Kokoa annos jääpedille. Lusikoi jokaisen osterin päälle mignonettea, tyrni-lakka melbaa, ruokalusikallinen merivesivaahtoa ja raasta päälle granitaa. Koristele vielä lopuksi meriruoholla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Lakkasorbettia, vadelmakastiketta ja mansikkageeliä, Iinan reseptiMasterChef: Suklaaparfait, yuzumarinoitua vadelmaa, karamellisoitua pähkinää ja lämmintä suklaakastiketta– Aleksin reseptiMasterChef: Antti Lukkarin signature dishMasterChef: Tummasuklaamoussea, vadelmasherbetti, yuzu granite, ruusulla maustettua vadelmaa ja karamellipähkinää – Sinisen joukkueen reseptiMasterChef: Avaruusjälkkäri – Jennyn reseptiMasterChef: Mansikkaiset retikkarulla – Teemu I:n resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti