Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kirsikka-vadelma sorbettia, tummasuklaa kakkua ja fingerlimeä – Adelen resepti

Julkaistu 12.10.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa tuli valmistaa kuvun alta löytyvistä raaka-aineista annos.

Kirsikka-vadelma sorbetti

  • 75 g säilöttyä kirsikkaa
  • 200 g tuoreita vadelmia
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 25 g glukoosia
  • 10 g inverttisokeria
  • 70 g sokeria

Mudcake

  • 100 g tummaa suklaata
  • 50 g vehnäjauhoja
  • 3 kpl kananmunaa
  • 100 g voita

Mascarpone-lime mousse

  • 150 g mascarponea
  • 40 g kermaa
  • 1 kpl limen kuori ja mehu
  • 1 kpl vaniljatankoa
  • 2 kpl fingerlimeä

Karamellisoitu pekaanipähkinä

  • 2 dl pekaanipähkinöitä
  • 1,5 rkl siirappia
  • Maldon suolaa

Paahdettu valkosuklaa

  • 100 g valkosuklaata
  • Semikuivattu säilykekirsikka
  • 50 g säilöttyjä kirsikkoita

Valmistusohje

Mittaa kattilaan sorbettia varten glukoosi, sokeri, inverttisokeri ja vanilja-aromi. Kiehauta ja jäähdytä pohja. Aja vadelmat ja kirsikka pyreeksi, paseeraa ja lisää sorbettipohjaan. Laita tekeytymään jäätelökoneeseen.

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Yhdistä munavaahto ja suklaa-voiseos. Siivilöi jauhot joukkoon. Paista 180 asteessa 8 min. Jäähdytä. 

Paahda valkosuklaata 180 asteisessa uunissa kunnes väri on kullanruskea. 

Sekoita kulhossa siirappi, vaniljatangon sisus ja pekaanipähkinät. Paahda 180 asteisessa uunissa 5min. Leikkaa säilykekirsikat pieneksi ja kuivaa 95 asteisessa uunissa 30min. 

Sekoita kulhossa mascarpone, limen kuori ja mehu, 1 vaniljatanko, sokeri ja kerma. Pakkaa pursotinpussiin. Leikaa fingerlime kahtia ja purista sisälmys kulhoon. 

Rouhi pekaanipähkinät, paahdettu valkosuklaa ja sekoita keskenään. Lisää joukkoon semikuivatut kirsikat ja yhden fingerlimen kuoriraaste. Kokoa annos haluamallasi tavalla.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Lakkaa, ruista, pekaanipähkinää ja marinoitua valkoherukkaa – punainen joukkueMasterChef: Valkosuklaa-mangomousse, ananashyytelö, banaanikakkua ja vaahterasiirappikennoa – Eevan reseptiMasterChef: Uuniomenamoussea, omenapiirakkaa ja mausteista karamellia – Adelen reseptiMasterChef: Appelsiinikakku ja saaristolaiskakku – Petra V:n reseptiKoko Suomi leipoo: Tumman ja vaalean päärynäinen liitto - päärynäinen juustomaustekakkuKolmenlaiset koristelukeksit: Emmin Pienet palat taivaasta
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti