MasterChef: Kirsikka-vadelma sorbettia, tummasuklaa kakkua ja fingerlimeä – Adelen resepti
MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa tuli valmistaa kuvun alta löytyvistä raaka-aineista annos.
Kirsikka-vadelma sorbetti
- 75 g säilöttyä kirsikkaa
- 200 g tuoreita vadelmia
- 1 tl vanilja-aromia
- 25 g glukoosia
- 10 g inverttisokeria
- 70 g sokeria
Mudcake
- 100 g tummaa suklaata
- 50 g vehnäjauhoja
- 3 kpl kananmunaa
- 100 g voita
Mascarpone-lime mousse
- 150 g mascarponea
- 40 g kermaa
- 1 kpl limen kuori ja mehu
- 1 kpl vaniljatankoa
- 2 kpl fingerlimeä
Karamellisoitu pekaanipähkinä
- 2 dl pekaanipähkinöitä
- 1,5 rkl siirappia
- Maldon suolaa
Paahdettu valkosuklaa
- 100 g valkosuklaata
- Semikuivattu säilykekirsikka
- 50 g säilöttyjä kirsikkoita
Valmistusohje
Mittaa kattilaan sorbettia varten glukoosi, sokeri, inverttisokeri ja vanilja-aromi. Kiehauta ja jäähdytä pohja. Aja vadelmat ja kirsikka pyreeksi, paseeraa ja lisää sorbettipohjaan. Laita tekeytymään jäätelökoneeseen.
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Yhdistä munavaahto ja suklaa-voiseos. Siivilöi jauhot joukkoon. Paista 180 asteessa 8 min. Jäähdytä.
Paahda valkosuklaata 180 asteisessa uunissa kunnes väri on kullanruskea.
Sekoita kulhossa siirappi, vaniljatangon sisus ja pekaanipähkinät. Paahda 180 asteisessa uunissa 5min. Leikkaa säilykekirsikat pieneksi ja kuivaa 95 asteisessa uunissa 30min.
Sekoita kulhossa mascarpone, limen kuori ja mehu, 1 vaniljatanko, sokeri ja kerma. Pakkaa pursotinpussiin. Leikaa fingerlime kahtia ja purista sisälmys kulhoon.
Rouhi pekaanipähkinät, paahdettu valkosuklaa ja sekoita keskenään. Lisää joukkoon semikuivatut kirsikat ja yhden fingerlimen kuoriraaste. Kokoa annos haluamallasi tavalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti