Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kesäkurpitsaa ja latva-artisokkaa – Kristiinan resepti

Julkaistu 26.04.2023 08:46

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 1 kpl Kesäkurpitsa
  • 1 kpl Latva-artisokka
  • 2 rkl Herukoita
  • 2 kpl kesäsipulia
  • 100 g Voita
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 0,5 dl Valkoviinietikkaa
  • Sokeria
  • 1 dl Vehnäjauhoja
  • 1 kpl Kananmuna
  • Tuoretta timjamia
  • Kourallinen Pistaasipähkinöitä
  • 1 kpl Sitruuna

Valmistusohje

1. Kuullota voissa hienonnettu sipuli ja lisää kuutioitu kesäkurpitsa, kuullota vielä hetki. Lisää pieni määrä vettä ja hauduta kypsäksi. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.

2.  Keitä pikkelöintiliemi (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä) kattilassa ja kaada erittäin ohuiden kesäkurpitsaviipaleiden sekä herukoiden päälle. Mausta pippurilla ja suolalla.

3. Mausta kesäkurpitsakiekot ensin suolalla, pyöritä vehnäjauhoissa, munassa ja uudelleen vehnäjauhoissa. Uppopaista kiekot 160-asteisessa öljyssä kauniin ruskeiksi. Mausta vielä uudelleen suolalla.

4. Keitä latva-artisokkaa sitruunalla maustetulla vedellä n. 20 minuuttia, perkaa sen sydän esille. 

MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa luvassa on muun muassa kauden toinen mysteeriboksi, joka tarjoaa kilpailijoille pelkkiä vihreitä raaka-aineita ja laittaa heidän luovuutensa testiin.

5. Paahda pistaaseja pannulla ja rouhi. Sekoita voin joukkoon pistaasirouhe, hienonnettua timjamia, mausta sitruunanmehulla, sitruunankuorella, mustapippurilla ja suolalla.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Haudutettua punakampelaa, mäti beaurre montea, selleripureeta, ruskistetulla voilla ja saksanpähkinällä maustettua paahdettua selleriä – Matin reseptiMasterChef: Fiteeratut kasvispihvit ja wasabimajoneesia – Saijan resepti MasterChef: Tostada – Niklaksen resepti MasterChef: Taikametsä – Niklaksen reseptiMasterChef: Sipulipiirakka – Ollin reseptiMasterChef: Mustikkainen lohi – Petran resepti
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti