MasterChef: Karibian unelma – Teemu V:n resepti
![Photographer: JUULI ASCHAN MUUD CREATIVE OY. mc_eps10_annos_teemu_v_kuvaaja_juuli_aschan_2](https://im.mtvuutiset.fi/image/8396114/landscape16_9/1072/603/928488353be960aefcf5e7d94d14b556/zV/mc-eps10-annos-teemu-v-kuvaaja-juuli-aschan-2.jpg)
MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.
Sahramijäätelö
- 3 dl kermaa
- 3 dl maitoa
- 5 keltuaista
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 tl sahramia
Kongonperunasiirappi
- 4 kpl kongon perunaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
Kulattu shisolehti
- 2 kpl shisolehti
- ripaus suolaa
- 1 l öljyä
- Kongon perunakerma
- 2 dl kermaa
- 3 rkl kongon peruna mehua
- 1 rkl sokeria
Valmistusohje
SAHRAMIJÄÄTELÖ: Keitä kerma ja maito kiehuvaksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kun maitokerma jäähtynyt hieman, lisää se keltuaisvaahtoon norona koko ajan sekoittaen. Laita seos kattilaan, lisää sahrami, läämitä kunnes 82 astetta. Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna tekeytyä 40 min.
KULTAINEN SHISOLEHTI: Friteeraa lehdet rasvakeittimessä n. 1 min, kunnes rapea, nosta paperille kuivumaan ja lisää pinnalle suolaa. koristele lehtikullalla.
KONGON PERUNASIIRAPPI: Mehusta perunat ja lisää mehu kattilaan, keitä kokoon sokerin kanssa.
KONGON PERUNAKERMA: Vatkaa kerma ja lisää sokeri ja mehu. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan.
Kokoa annos kulhoon, pohjalle rengas kermavaahtoa, pohjalle hyppysellinen sormilimettiä. Tee jäätelöstä pallo ja aseta keskelle, lisää reunaan kylmä passion hedelmä ja nosta shisolehti päällimmäiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka