Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Karibian unelma – Teemu V:n resepti

Julkaistu 05.04.2022 20:40

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.

Sahramijäätelö

  • 3 dl kermaa
  • 3 dl maitoa
  • 5 keltuaista
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 tl sahramia

Kongonperunasiirappi

  • 4 kpl kongon perunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa

Kulattu shisolehti

  • 2 kpl shisolehti
  • ripaus suolaa
  • 1 l öljyä
  • Kongon perunakerma
  • 2 dl kermaa
  • 3 rkl kongon peruna mehua
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

SAHRAMIJÄÄTELÖ: Keitä kerma ja maito kiehuvaksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kun maitokerma jäähtynyt hieman, lisää se keltuaisvaahtoon norona koko ajan sekoittaen. Laita seos kattilaan, lisää sahrami, läämitä kunnes 82 astetta. Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna tekeytyä 40 min.

KULTAINEN SHISOLEHTI: Friteeraa lehdet rasvakeittimessä n. 1 min, kunnes rapea, nosta paperille kuivumaan ja lisää pinnalle suolaa. koristele lehtikullalla.

KONGON PERUNASIIRAPPI: Mehusta perunat ja lisää mehu kattilaan, keitä kokoon sokerin kanssa.

KONGON PERUNAKERMA: Vatkaa kerma ja lisää sokeri ja mehu. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan.

Kokoa annos kulhoon, pohjalle rengas kermavaahtoa, pohjalle hyppysellinen sormilimettiä. Tee jäätelöstä pallo ja aseta keskelle, lisää reunaan kylmä passion hedelmä ja nosta shisolehti päällimmäiseksi.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Mustikka-jogurttijäätelö, Samun reseptiMasterChef Suomi: Mustikkakompotti, kanelibasilikajäätelöä ja mustikkapitsi, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Mascarpone-raparperi tuulihatut, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Rapaperileivos marengilla, Markun reseptiMasterChef Suomi: Omenablondie, Josen reseptiMasterChef: Mansikoita ja mozzarellaa – Teemu V:n resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti