Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kapteeni Morganin sekameteli-soppa, Timon resepti

Julkaistu 03.12.2024 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan joulujakson resepti.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Kuivattuja luumuja, viikunoita, aprikooseja, rusinoita
  • 1 dl valkoista rommia
  • 0,5 dl sokeria
  • loraus luumumehua
  • 1 vaniljatanko
  • 6 dl vettä
  • 2 kanelitankoa
  • 1 päärynä
  • 50 g voita
  • sokeria

Suuruste

  • 2 dl vettä
  • 4 rkl perunajauhoja

Valmistusohje

Laita vesi kiehumaan lisää joukkoon kanelitangot, keitä 15 minuuttia. Laita luumut yms. astiaan, kaada päälle rommi ja sokeri, leikkaa vaniljatanko ja kaavi sisältö joukkoon, pyöräytä lusikalla sekaisin, anna marinoitua sen aikaa, kun kanelitangot kiehuvat.

Kuori ja kuutioi päärynä, sulata voi pannulla ja lisää sokeri. Heitä joukkoon päärynäkuutiot. Anna karamellisoitua. 

Valuta ylimääräinen neste pois luumuseoksesta ja lisää päärynät joukkoon. Kaada seos kiehuvaan veteen, keitä luumut ym. pehmeiksi. Lisää joukkoon loraus vesi/ perunajauho suurusta, anna kiehahtaa.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Raikas joulukiisseli, Joonan reseptiMasterChef Suomi: Kaura-omena paistos ja omenarahka, Antin reseptiMasterChef Suomi: Buldak-kanaa sinihuomejuustolla ja pikkelöytyä valkoretikkaa, TheMasterChef: Sitruunapossettia, marinoitua tyrniä, lakugeeliä ja tuorevuustomoussea – Vihreän joukkueen reseptiMasterChef: Suklaafondanttia, vaniljajäätelöä ja karamellikastiketta – Oonan reseptiMasterChef: Avaruusjälkkäri – Jennyn resepti
MasterChef-reseptitMasterChefVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti