Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kantarellipuuroa, grillattua selleriä, tofukreemi ja sienivaahto – Sinisen joukkueen resepti

Julkaistu 14.09.2023 21:08

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 3 dl kasvislientä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 3 rkl kaurakreemiä
  • 30 g raastettua vegaanista parmesan tyyppistä juustoa
  • Persilja, timjami, suola, pippuri maun mukaan
  • 1 kpl pieni selleri
  • Suolaa
  • 350 g tofua
  • 2 rkl soijaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria
  • 500 g kauramaitoa
  • 1 kpl shalottisipuli
  • 50 g herkkusieniä
  • Timjamia, suolaa
  • 50 g cashew-pähkinöitä
  • 50 g pinjansiemeniö

Valmistusohje

Lämmitä puuropohjaan kasvisliemi, ja keitä noin 6 min isoja kaurahiutaleita. Lopuksi lisää juustoraaste, kaurakreemi, suolaa, pippuria, timjamia ja persiljaa.

Leikkaa selleri lohkoiksi, paahda kypsäksi 200c noin 50min ja viimeistele hiiligrillissä. Mausta suolalla.

Punnitse tofukreemin ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Ja laita valmis kreemi pursotin pussiin.

Kuullota kuoritut vihannekset oliiviöljyssä, lisää maito ja hauduta 20 min. Siivilöi ja mausta suolalla ja pippurilla, vaahdota sauvasekoittimella.

Paahda pähkinöitä pannulla noin 5min.

Sekoita keskenään tilli, vesikrassi sekä kirveli ja mausta omenaviinietikalla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

Kokoa annos haluamallasi tavalla.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Sieniperunarieska – punainen joukkueMasterChef: Shimeji & Batak – Matin reseptiMasterChef: Ankkaa ja porkkanaa – Matiaksen reseptiMasterChef: Friteerattua silken-tofua – Harmaan joukkueen reseptiMasterChef: Hummeria ja kukkakaalia – Matin reseptiMasterChef: Päivän kala – Matiaksen resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti