MasterChef: Kantarellipuuroa, grillattua selleriä, tofukreemi ja sienivaahto – Sinisen joukkueen resepti

pääruoka sininen

MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.

Ainekset

  • 3 dl kasvislientä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 3 rkl kaurakreemiä
  • 30 g raastettua vegaanista parmesan tyyppistä juustoa
  • Persilja, timjami, suola, pippuri maun mukaan
  • 1 kpl pieni selleri
  • Suolaa
  • 350 g tofua
  • 2 rkl soijaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria
  • 500 g kauramaitoa
  • 1 kpl shalottisipuli
  • 50 g herkkusieniä
  • Timjamia, suolaa
  • 50 g cashew-pähkinöitä
  • 50 g pinjansiemeniö

Valmistusohje

Lämmitä puuropohjaan kasvisliemi, ja keitä noin 6 min isoja kaurahiutaleita. Lopuksi lisää juustoraaste, kaurakreemi, suolaa, pippuria, timjamia ja persiljaa.

Leikkaa selleri lohkoiksi, paahda kypsäksi 200c noin 50min ja viimeistele hiiligrillissä. Mausta suolalla.

Punnitse tofukreemin ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Ja laita valmis kreemi pursotin pussiin.

Kuullota kuoritut vihannekset oliiviöljyssä, lisää maito ja hauduta 20 min. Siivilöi ja mausta suolalla ja pippurilla, vaahdota sauvasekoittimella.

Paahda pähkinöitä pannulla noin 5min.

Sekoita keskenään tilli, vesikrassi sekä kirveli ja mausta omenaviinietikalla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

Kokoa annos haluamallasi tavalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.