MasterChef: Kantarellipuuroa, grillattua selleriä, tofukreemi ja sienivaahto – Sinisen joukkueen resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.
Ainekset
- 3 dl kasvislientä
- 2 dl kaurahiutaleita
- 3 rkl kaurakreemiä
- 30 g raastettua vegaanista parmesan tyyppistä juustoa
- Persilja, timjami, suola, pippuri maun mukaan
- 1 kpl pieni selleri
- Suolaa
- 350 g tofua
- 2 rkl soijaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- Suolaa ja pippuria
- 500 g kauramaitoa
- 1 kpl shalottisipuli
- 50 g herkkusieniä
- Timjamia, suolaa
- 50 g cashew-pähkinöitä
- 50 g pinjansiemeniö
Valmistusohje
Lämmitä puuropohjaan kasvisliemi, ja keitä noin 6 min isoja kaurahiutaleita. Lopuksi lisää juustoraaste, kaurakreemi, suolaa, pippuria, timjamia ja persiljaa.
Leikkaa selleri lohkoiksi, paahda kypsäksi 200c noin 50min ja viimeistele hiiligrillissä. Mausta suolalla.
Punnitse tofukreemin ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Ja laita valmis kreemi pursotin pussiin.
Kuullota kuoritut vihannekset oliiviöljyssä, lisää maito ja hauduta 20 min. Siivilöi ja mausta suolalla ja pippurilla, vaahdota sauvasekoittimella.
Paahda pähkinöitä pannulla noin 5min.
Sekoita keskenään tilli, vesikrassi sekä kirveli ja mausta omenaviinietikalla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.
Kokoa annos haluamallasi tavalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit