MasterChef: Kanaa ja appelsiinia – Matiaksen resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps1_annos_Matias_kuva_juuli_aschan_004

MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.

Ainekset

  • 1 Kana
  • 1 l Vettä
  • 2 kpl Appelsiineja
  • 1 Chili
  • 2 kpl Tomaatteja
  • 1 pnt Meiramia
  • 1/2pnt Minttua
  • 100 g Voita
  • 0,5 dl Etikkaa
  • 1 dl Sokeria
  • 1,5 dl Vettä

Valmistusohje

Leikkaa kanasta rintafileet ja paista kanan luihin ja rankaan runsas väri grillissä. Siirrä kattilaan

Vakuumoi kanan rintafileet, voin ja meiramin kanssa. Hauduta sirkulaattorissa 65C 40min.

Lisää 1l vettä paahtuneiden luiden päälle, keitä kasaan.

Pikkelöi chili 1-2-3 -liemessä (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä)

Poista tomaateista siemenet ja lisää sekaan grillattua appelsiinia, minttua ja pikkelöityä chiliä.

Mausta suolalla, pippurilla ja etikalla.

Poraa kanaliemen sekaan sauvasekoittimella 100g voita. Lisää appelsiininmehua. Tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.