MasterChef: Kanaa ja appelsiinia – Matiaksen resepti
MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.
Ainekset
- 1 Kana
- 1 l Vettä
- 2 kpl Appelsiineja
- 1 Chili
- 2 kpl Tomaatteja
- 1 pnt Meiramia
- 1/2pnt Minttua
- 100 g Voita
- 0,5 dl Etikkaa
- 1 dl Sokeria
- 1,5 dl Vettä
Valmistusohje
Leikkaa kanasta rintafileet ja paista kanan luihin ja rankaan runsas väri grillissä. Siirrä kattilaan
Vakuumoi kanan rintafileet, voin ja meiramin kanssa. Hauduta sirkulaattorissa 65C 40min.
Lisää 1l vettä paahtuneiden luiden päälle, keitä kasaan.
Pikkelöi chili 1-2-3 -liemessä (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä)
Poista tomaateista siemenet ja lisää sekaan grillattua appelsiinia, minttua ja pikkelöityä chiliä.
Mausta suolalla, pippurilla ja etikalla.
Poraa kanaliemen sekaan sauvasekoittimella 100g voita. Lisää appelsiininmehua. Tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan