MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.
Ainekset
- 2 kpl Broilerin rintafileetä
- 3 kpl Tomaattia
- 1 rkl Suolaa
- 1,5 rkl Sokeria
- 1 dl Appelsiinin mehua
- 10 g Tumma suklaata
- 10 g Kookoksen lihaa
- 2 rkl Oliiviöljyä
- 5 rkl Valkoviinietikkaa
- 1 dl Vehnäjauhoja
- 1 tl Juustokuminaa
- 1 tl Mustapippuria
Valmistusohje
eikkaa tomaatit ja poista kannat. Leikkaa kookoksesta hedelmäliha ja lisää se leikattujen tomaattien, juustokuminan ja oliiviöljyn kanssa kattilaan.
Paista täydellä lämmöllä noin 5-7 minuuttia niin, että tomaatin pinta ruskistuu hieman. Lisää paistetut tomaatit ja kookos tehosekoittimeen. Lisää vehnäjauhot, osa valkoviinietikasta, oliiviöljyä, suola ja sokeri tehosekoittimeen, ja aja tasaiseksi.
Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää appelsiininmehu. Siirrä suklaaseos pursotinpussiin.
Mausta kananrinta suolalla ja pippurilla. Paista oliiviöljyssä pannulla. Lisää pannuun valkoviinietikkaa. Kääntele kanaa pannulla niin, että ruskistuneet pinnat saavat makua ja kosteutta valkoviinietikasta.
Laita tomaattikastiketta keskelle lautasta, lisää kastikkeen päälle palat kananrintaa ja pursota viiva appelsiinisuklaata kastikkeen ja broilerin päälle. Koristele chilillä, meiramilla sekä kookoksella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.