MasterChef: Kampasimpukkaa kahdella tapaa – Teemu V:n resepti

mc_eps1_annos_teemu_v_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.

Kampasimpukat

  • 3 kpl kampasimpukkaa
  • 1 kynsi valkosipulia
  • 3 rkl voita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa

Raikas omenasalaatti

  • 2 kpl vihreää omenaa
  • 2 kpl sitruunaa
  • 3 rkl tomusokeria

Kampasimpukkakastike

  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 2 kpl kananmuna keltuaista
  • 2 kpl limeä
  • 7 kpl kampasimpukkaa
  • 1 kynsi valkosipulia
  • 4 rkl voita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl pippuria
  • 1 kpl makea sipuli

Valmistusohje

Valmista ensimmäisenä kampasimpukka kastike. Lämmitä paistinpannu, kuullota makea sipuli ja murskattu valkosipulin kynsi rypsiöljyssä. Lisää voi ja lämitä pannu pannu kuumaksi, lisää suola ja pipuri, paista kampasimpukat 1 min per puoli. Ota sivuun. Lisää korkeaan kulhoon kananmunan keltuaiset, kuohukerma, limetin mehut ja aja sauvasekoittimella sileäksi. Siivilöi kastike ja kaada sifoniin. Kastike tarjoillaan sifonissa ( 2 patruunaa).

Siivuta vihreä omena mandoliinilla 2 mm tikuiksi. Keitä tomusokeri ja sitruunan mehu, kastikkeeksi. Liota omenatikut liemessä ja valuta ylimääräinen pois.

Lämmitä pannu kuumaksi, kuullota valkosipuli öljyssä ja lisää suola. Lisää voi ja paista kampasimpukat 1 min per puoli.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!