MasterChef: Kampasimpukkaa kahdella tapaa – Teemu V:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.
Kampasimpukat
- 3 kpl kampasimpukkaa
- 1 kynsi valkosipulia
- 3 rkl voita
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
Raikas omenasalaatti
- 2 kpl vihreää omenaa
- 2 kpl sitruunaa
- 3 rkl tomusokeria
Kampasimpukkakastike
- 0,5 dl kuohukermaa
- 2 kpl kananmuna keltuaista
- 2 kpl limeä
- 7 kpl kampasimpukkaa
- 1 kynsi valkosipulia
- 4 rkl voita
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl pippuria
- 1 kpl makea sipuli
Valmistusohje
Valmista ensimmäisenä kampasimpukka kastike. Lämmitä paistinpannu, kuullota makea sipuli ja murskattu valkosipulin kynsi rypsiöljyssä. Lisää voi ja lämitä pannu pannu kuumaksi, lisää suola ja pipuri, paista kampasimpukat 1 min per puoli. Ota sivuun. Lisää korkeaan kulhoon kananmunan keltuaiset, kuohukerma, limetin mehut ja aja sauvasekoittimella sileäksi. Siivilöi kastike ja kaada sifoniin. Kastike tarjoillaan sifonissa ( 2 patruunaa).
Siivuta vihreä omena mandoliinilla 2 mm tikuiksi. Keitä tomusokeri ja sitruunan mehu, kastikkeeksi. Liota omenatikut liemessä ja valuta ylimääräinen pois.
Lämmitä pannu kuumaksi, kuullota valkosipuli öljyssä ja lisää suola. Lisää voi ja paista kampasimpukat 1 min per puoli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät