MasterChef: Kampasimpukkaa ja maa-artisokkaa – Jennyn resepti
MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kilpailijoiden mysteeriboxista paljastuu 90 minuuttia aikaa, jonka kilpailijat saavat itse jakaa kahdelle kokkauskierrokselle.
Ainekset
- Muutama kampasimpukka
- voita paistamiseen
- 1 dl rapsiöljyä
- ½ dl sokeria
- suolaa maun mukaan
- 1,2 dl valkoviinietikkaa
- 2 passionhedelmää
- 0,5 dl limemehua
- ruokosokeria
- pieni kourallinen herneitä
- yrttejä kortisteluun oman maun mukaan
Valmistusohje
Valmista vinegretti sekoittamalla öljyä, limemehua, pari rkl etikkaa, pari passionhedelmää, sokeria ja hippusellinen suolaa.
Paahda maa-artisokat kuorineen öljyssä ja suolassa marinoituna uunissa 230-asteessa, kunnes ne on pehmeitä. Leikkaa viipaileiksi lautaselle.
Valmista pikkeliliemi herneille etikasta, vedestä, sokerista ja limemehusta. Anna herneiden maustua liemessä.
Kuivaa kampasimpukat ja paista voissa kuumalla pannulla, kunnes molemmilla puolilla on kaunis karamellisoitunut väri.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka