Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kampasimpukkaa ja maa-artisokkaa – Jennyn resepti

Julkaistu 12.04.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kilpailijoiden mysteeriboxista paljastuu 90 minuuttia aikaa, jonka kilpailijat saavat itse jakaa kahdelle kokkauskierrokselle.

Ainekset

  • Muutama kampasimpukka
  • voita paistamiseen
  • 1 dl rapsiöljyä
  • ½ dl sokeria
  • suolaa maun mukaan
  • 1,2 dl valkoviinietikkaa
  • 2 passionhedelmää
  • 0,5 dl limemehua
  • ruokosokeria
  • pieni kourallinen herneitä
  • yrttejä kortisteluun oman maun mukaan

Valmistusohje

Valmista vinegretti sekoittamalla öljyä, limemehua, pari rkl etikkaa, pari passionhedelmää, sokeria ja hippusellinen suolaa.

Paahda maa-artisokat kuorineen öljyssä ja suolassa marinoituna uunissa 230-asteessa, kunnes ne on pehmeitä. Leikkaa viipaileiksi lautaselle.

Valmista pikkeliliemi herneille etikasta, vedestä, sokerista ja limemehusta. Anna herneiden maustua liemessä.

Kuivaa kampasimpukat ja paista voissa kuumalla pannulla, kunnes molemmilla puolilla on kaunis karamellisoitunut väri.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Appelsiinirisotto ja appelsiini-pistaasigremolata, Samulin reseptiMasterChef: Savustettu kampasimpukka "keep it simple" – Janin reseptiMasterChef: Kanaa ja porkkanaa suolapedillä – Teemu V:n reseptiMasterChef: Musikkalohi – Jennyn reseptiMasterChef: Maitoperunat – Petran S:n reseptiMasterChef VIP: Kanttarellicapuccinoa ja paistettuja kanttarelleja – Minna Kuukan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti