MasterChef: Kampasimpukkaa ja maa-artisokkaa – Jennyn resepti

mc_eps11_kierros1_annos_jenny_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kilpailijoiden mysteeriboxista paljastuu 90 minuuttia aikaa, jonka kilpailijat saavat itse jakaa kahdelle kokkauskierrokselle.

Ainekset

  • Muutama kampasimpukka
  • voita paistamiseen
  • 1 dl rapsiöljyä
  • ½ dl sokeria
  • suolaa maun mukaan
  • 1,2 dl valkoviinietikkaa
  • 2 passionhedelmää
  • 0,5 dl limemehua
  • ruokosokeria
  • pieni kourallinen herneitä
  • yrttejä kortisteluun oman maun mukaan

Valmistusohje

Valmista vinegretti sekoittamalla öljyä, limemehua, pari rkl etikkaa, pari passionhedelmää, sokeria ja hippusellinen suolaa.

Paahda maa-artisokat kuorineen öljyssä ja suolassa marinoituna uunissa 230-asteessa, kunnes ne on pehmeitä. Leikkaa viipaileiksi lautaselle.

Valmista pikkeliliemi herneille etikasta, vedestä, sokerista ja limemehusta. Anna herneiden maustua liemessä.

Kuivaa kampasimpukat ja paista voissa kuumalla pannulla, kunnes molemmilla puolilla on kaunis karamellisoitunut väri.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!